9.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novitet

FOTO Proširena stvarnost fantastična je novost koju vam nudi Muzej grada Đurđevca, Mahović: Slike će oživjeti pred vama
F

Projekt je financiralo Ministarstvo turizma, a dio sredstava otići će na izgradnju bedema.

Ne propustite

Ovo je druga faza nadogradnje interpretacijskog centra Picokijade. Često puta je teško imati stalno angažiranog vodiča koji zaokupi pažnju svih u grupi pa su u Muzeju odlučili napraviti proširenu stvarnost, odnosno kupiti 25 tableta i izraditi animacije, aplikacije za 65, kako oni kažu – jedinki, iz četiri teme.

Jedna je utvrda Stari grad, druga tema je galerija Muzeja, treća Mini ZOO Hrvatske Sahare i posljednja su Đurđevački pijesci.

– Ne trebate imati vodiča, ovo je vaš vodič. Animacije su prekrasne, imate animacije leta leptira i mravljeg lava koji živi na Peskima i vidite ga kao da je kraj vas – govori Martin Mahović, voditelj odsjeka za gospodarstvo, financije i razvojne projekte.

Projekt je financiralo Ministarstvo turizma, a dio sredstava otići će na izgradnju bedema. Martin Mahović je još malo pojasnio što očekuju od nove proširene stvarnosti.

Dođete na info pult Muzeja, to će biti u paketu, moći ćete iznajmiti i tablet i tako dobiti dodatnu priču koja je mnogima interesantna, pogotovo djeci. Kad vi pratite sliku koja će oživjeti, kao npr. o Vlahi Bukovcu, koja vam priča o njemu i njegovom životu, to je doživljaj. Sve je to spojeno na jedno računalo gdje odma možete vidjeti podatke, koje teme interesiraju posjetitelje. To je posebno dobro za profesore koji po tome mogu napraviti testove – rekao je.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Martin Mahović s tabletom u rukama // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×