15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
koje je rješenje?

FOTO Prostor oko bolnice krcat nepropisno parkiranim autima, nastaju gužve i krkljanci, čitatelj: Što ako zaglavi vozilo Hitne?
F

Svim prometnim površinama koje su na zemljištu u vlasništvu bolnice upravlja Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica

Ne propustite

Iako se u neposrednoj blizini bolnice nalazi nekoliko parkirališta, izgleda da to i dalje nije dovoljno za sva vozila.

Naime, u užem krugu bolnice mnogi svoja vozila nepropisno parkiraju. Iza same bolnice s jedne strane su propisno označena parking mjesta, dok s druge strane vozači svoje limene ljubimce parkiraju preko pješačke staze zbog čega se pješaci otežano kreću.

Također, ono što je možda i najveći problem, automobili su parkirani do samih rampi što itekako stvara gužve, a uz sve to vozila se ne mogu mimoići.

Foto: Sanjin Bojić

S ovom problematikom javio nezadovoljni čitatelj.

– Nebrojeno puta sam svjedočio krkljancu. Što ako hitna “zaglavi” 100 metara prije hitnog odjela i operacijske sale – pita se on.

Postavlja se pitanje na kome leži odgovornost u rješavanju ovog problema. Iz Grada Koprivnice poručuju da je to interna prometnica bolnice te da Grad nema nadležnost upravljanja nad istom.

– Svim prometnim površinama koje su na zemljištu u vlasništvu bolnice upravlja Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek Koprivnica – ističe Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

Foto: Sanjin Bojić

Upit smo poslali i samoj bolnici jer nas je zanimalo jesu li vozila hitne pomoći imala problema s pristupom bolnici tijekom takvih gužvi, kako se može doskočiti vozačima te postoji li kakvo alternativno rješenje.

– Upoznati smo s problematikom za koju nas pitate te smo u više navrata unatrag 16 mjeseci, koliko traju radovi na centralnoj bolničkoj zgradi obavještavali javnost o problematici otežanog kretanja osoba i motornih vozila u bolničkom krugu. Završetkom aktivnosti na projektu energetske obnove centralne bolničke zgrade očekujemo i normalizaciju prometa u krugu bolnice – odgovorili su iz bolnice, no ne i može li se ikako utjecati na takve vozače.

Podsjetimo, u Koprivnici nema “pauka” koji bi odvozio nepropisno parkirana vozila, i to još od 2017. godine.

Dakle, prema svemu sudeći, konkretnog rješenja nema, osim ako će se, kako su rekli iz bolnice, promet doista normalizirati završetkom energetske obnove.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×