23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
idejna rješenja

FOTO Provjerite kako će izgledati kružni tokovi kod HAK-a i na Trgu mladosti
F

U cilju modernizacije ostatka prometnog sustava na području grada, planirana je rekonstrukcija još dva raskrižja.

Ne propustite

Gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima je obišao radove na rekonstrukciji raskrižja na križanju ulica Braće Radić i Ivana Sabolića. Novim prometnim rješenjem križanje će se rekonstruirati u kružno. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,9 milijuna kuna. Investiciju provode Hrvatske ceste, dok je Grad Koprivnica osigurao sve preduvjete za početak radova. Realizacijom projekta doprinijet će se sigurnosti prometovanja navedenim prometnicama, što je posebno važno s obzirom na to da se u blizini nalazi i osnovna škola.

U cilju modernizacije ostatka prometnog sustava na području grada, planirana je rekonstrukcija još dva raskrižja.

– Zbog procjene prometne struke, ali i na zahtjev građana pokrenuli smo projektiranje dva rotora i to kod Trga mladosti i HAK-a. Vjerujemo da ćemo realizacijom ovih projekata uljepšati vizuru našeg grada, ali ono važnije na ovim frekventnim prometnim mjestima promet učiniti malo sporijim, a samim time i sigurnijim – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Naime, praćenjem prometne sigurnosti u prometnom sustavu grada te raspravama na sjednicama Povjerenstva za promet kao točke s ugroženom prometnom sigurnošću definirano je raskrižje Starogradske, Špoljarske i Ulice Ivana Mažuranića (kod upravne zgrade Hrvatskog autokluba) i raskrižje Starogradske, Ulice Antuna Nemčića i Križevačke ulice (na Trgu mladosti).

S obzirom na preporuke struke i u cilju osiguravanja bolje prometne sigurnosti na navedenim raskrižjima Grad Koprivnica je naručio izradu idejnih prometnih rješenja za navedena raskrižja.

Nakon izrade idejnih prometnih rješenja ista su bila prezentirana i pregledana na sjednici Povjerenstva za promet te je doneseno pozitivno mišljenje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druga ŽNL

FOTO Podravec slavio u derbiju i oteo Omladincu prvo mjesto, “petarde” padale na sve strane

Druga županijska nogometna liga jučer je pauzirala od utakmica, ali zato je danas bio bogat program na terenima. Derbi kola...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×