stradao u požaru

FOTO Prva faza obnove đurđevačkog Zanatskog doma pri samom kraju, D. Golubić: Veselimo se trenutku kada će zgrada ponovno zasjati

Danas su je sve spremno kako bi se krov počeo pokrivati daskama, a u bližoj fazi prvi dio radova bit će završen pokrivanjem krova crijepom. 

12:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Uskoro će proći četiri mjeseca kako je izgorio Zanatski dom u Đurđevcu. Požar koji je izbio gotovo sat i pol nakon ponoći uzbunio je cijeli grad, a djelatnici JVP Đurđevac vatru su uspješno iskontrolirali i naposlijetku ugasili.

Danas je slika puno drugačija, radovi oko čišćenja gornjeg kata i potkrovlja krenuli su odmah nakon što su utvrđene sve činjenice požara, a isti ti radovi stigli su do grubog kraja. Danas su je sve spremno kako bi se krov počeo pokrivati daskama, a u bližoj fazi prvi dio radova bit će završen pokrivanjem krova crijepom.

Vrijednost radova iznosi preko milijun kuna, a s radovima nema problema, navodi predsjednik Udruženja obrtnika Damir Golubić.

– Radovi idu po planu, obilazim ih gotovo svaki dan. Prvi dio bit će uskoro gotov, kada pokrijemo krov, a tada će i stari ‘stanari’ polako krenuti s vraćanjem u svoje prostore koji su u prizemlju. Radi se o nekim trgovinama i knjižari. Radovi su vrijedni preko millijun kuna. Veselimo se trenutku kada ćemo vratiti sve prostorije u korištenje i kada će Zanatski dom zasjati punim sjajem – kazao je Damir Golubić.

Stropna nosiva konstrukcija iznad prvog kata izvest će se od čeličnih profila koji će biti obloženi knauf pločama, te drvenim elementima iznad, na koje će se stavljati podna obloga za buduće tavanske prostorije koje se planiraju staviti u funkciju.

Zbog statike čitave zgrade predviđeno je korištenje lakših materijala, a ne betona.

Planirani završetak svih radova na zgradi je do sredine rujna ove godine, a nakon čega slijedi nabava namještaja i potrebne opreme.