Sretna obitelj

FOTO Prvi Božić u obitelji Delić idiličan je i čaroban, a Ana i Mateas očekuju prinovu što je za njih dodatna iskra sreće

Kako je Hrvatska u to vrijeme briljirala na svjetskom prvenstvu, kako kažu, dan prije samog vjenčanja su se opustili, a naglašavaju, možda i previše.

12:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Javnosti poznata obitelj Delić, prekrasna Ana i strijelac Slavena Mateas sada su u braku šest mjeseci, a s nama su podijelili što im je donio bračni život, ali i kako slave Božić, a otkrili smo i neke novosti koje će im život sigurno učiniti ljepšim mjestom.


– Kada sam razmišljala o braku mislila sam da će biti puno više promjena. Ali meni je ostalo sve prilično isto kao i do sad. Ipak, rekla bih rekla da se u braku za nijansu više slažemo – rekla nam je lijepa Ana koja je preselila u obiteljsku kuću Delić.

Božić ih svake godine, kako kažu, neizmjerno veseli, tim više što im je na Badnjak i godišnjica veze pa ih vežu posebne uspomene za taj dio godine.

Foto: Privatna arhiva

– Za Badnjak ukrašavamo bor, dvorište, jedemo bakalar, pečemo odojak i pripremamo se za polnoćku. Ne razlikujemo se puno od drugih obitelji. To nam je tradicija svake godine. Kada sve pripremimo odemo na polnoćku i nakon toga imamo običaj obiteljski kasno večerati, dijeliti jedno drugome poklone kao i ostatku obitelji i veseliti se do kasno u noć – ispričao je Mateas o njihovim zajedničkim običajima.

Božić slave u krugu obitelji i nikada ne zapostavljaju svoje roditelje, ali ni Aninog brata te Mateasovu sestru i brata.

–  Tako je bilo svakog Božića od kada smo zajedno. Ovo nam je prvi kako smo u braku, ali će tradicija ostati ista. Nećemo ništa mijenjati. Plan je bio da otputujemo u Rim, u Vatikan, s našim kumovima, međutim poklopilo se da sam imala promociju diplome pa smo put morali odgoditi. Ali svakako planiramo u Vatikan sljedeće godine prvom prilikom, kada Mateas bude slobodan od prvenstvenih obveza – podijelila je s nama Ana.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Javnosti je poznato i da je Mateas veliki vjernik. On naglašava da navike iz djetinjstva nije promijenio.

– Idem na zornice i sada svako jutro, molim krunicu. Jedina razlika je što nas je prije bilo puno više. S bratićima i sestričnama sam išao na polnoćku, zajedno smo ručali i večerali, a sada i oni imaju svoje obitelji i svatko sa svojom njeguje iste te običaje – rekao je Delić koji je odgojen u katoličkom duhu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Osvrnuli su se i na dosadašnje bračne anegdote kojih, naglašavaju, ne nedostaje.

– Najčešće su to neke smiješne situacije kad primjerice odemo u trgovinu svaki posebno pa kupimo identične namirnice. Morat ćemo se tu nekako uskladiti i početi dogovarati – kroz smijeh je ispričao popularni koprivnički strijelac i kapetan.

Ana nam je pak priznala da se pribojavala kako će im biti u braku, kako će im izgledati bračni život.

– Ispitivala sam samu sebe što će novog donijeti život u braku. Ali Mateas je zaista divan suprug i sve predrasude o braku je za sada srušio. S obzirom na to da radim po osmosatnom režimu u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi kao savjetnik, nema me doma skoro cijeli dan. On tu uskače i preuzima ulogu nekih kućanskih poslova, a za koje kažu da bi žene trebale obavljati. Ali njemu ništa nije teško, kakav je na terenu takav je i u kući. Sve sportski odradi i usklađuje, jako je samostalan, a smatram da to može zahvaliti samačkom životu kada je bio u Bugarskoj i Italiji koji ga je izgradio – rekla je Ana o svome suprugu.

Prekrasna gospođa Delić istaknula je da za sada još ne kuha te da žive na kuhinji svojih mama.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– S obzirom na to da me nema po cijele dane, a njemu je potrebna dobra prehrana jer ima jake treninge, sve to fino spremi njegova mama, a ja se prikrpam kada dođem s posla. Ili pak odem na domaću kuhinju kod svoje mame u Koprivnički Ivanec kada je Mateas na pripremama ili na utakmici. Često sam kod roditelja u posjeti, još uvijek je za mene i tamo dom, a tamo je i moja djevojačka soba. Teško je promijeniti navike, često mi se dogodi da s posla iz navike produžim u Ivanec pa se sjetim da se moram vratiti – kroz smijeh nam je ispričala Ana.

Obitelj Delić povezuje i westy terijer Cindy koja je, kako kažu, malo, tvrdoglavo stvorenje.

– Ima dvije godine i svi ju obožavamo. Vrlo često se zna dogoditi da mojima fali pa ju vozim i po nekoliko puta dnevno kod njih. Ona je naša prava ljubimica – rekla je Ana.

Ana i Mateas vjenčali su se prije šest mjeseci, a Ana je naglasila da je to zaista bio njezin dan iz snova.

Foto: Privatna arhiva

– Dobro sad, možda u mom snu nije bilo kiše koja je uspjela poremetiti neke dijelove vjenčanja, ali to ne možeš predvidjeti. Moja se mama zna našaliti da sam očito previše lizala kuhače kad su se pravili kolači. Međutim, stvarno su se kumovi, roditelji i svi ostali pomagači potrudili da tu kišu i ne primjećujemo – rekla je Ana koja je na vjenčanju izgledala baš kao iz bajke.

Kako je Hrvatska u to vrijeme briljirala na svjetskom prvenstvu, kako kažu, dan prije samog vjenčanja su se opustili, a naglašavaju, možda i previše.

– S obzirom na to, sam je dan vjenčanja protekao vrlo brzo. Bilo je i onih koji su bili mamurni, ali sve u svemu ne bih ništa mijenjala. To je sigurno. Mateas je s kumom nastavio i drugi i treći dan. Za njih kao da je vrijeme stalo – rekla je Ana.

Mateas je pak posebno istaknuo da je njegov kum čak odradio i trening u Rijeci jutro nakon svadbe.

Foto: Privatna arhiva

– To zaista dokazuje koliko smo povezani, a vjerujem da nema toga što ne bi učinili jedan za drugoga – rekao je nogometaš Delić koji kaže kako ima malo slobodnog vremena, a iskorištava ga za odmor ili pak za pripremu za sljedeći trening.

Ana pak u slobodno vrijeme odlazi u šetnju s Cindy ili ode u šoping što i nije čudno s obzirom na njezin besprijekoran stil oblačenja.

– Ne znam koliko smijem biti iskrena u vezi šopinga jer me i Mateas sluša. Neka to ostane tajna – našalila se Ana.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Mateas je tako naglasio da nisu ni oni savršeni te da imaju nesuglasica. Za sada žive kod njegove obitelji, ali na katu, odvojeno od roditelja. No, uskoro će ipak promijeniti adresu te se preseliti na stan. Ana kaže kako će početi kuhati, a zajedno se već sada pripremaju za još jednu veliku i najslađu ulogu. Naime, obitelj Delić očekuje prinovu.

– Planovi za bebu su svakako postojali, ali moram priznati da se ova beba dogodila neplanski, no od prvog dana joj se veselimo kao da smo ju planirali godinama – rekla je divna trudnica Ana kojoj se trbuščić već nadzire.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nogometaš Slavena je, kako kaže, presretan, no priznaje da mu je ponekad malo i teško ispunjavati sve trudničke želje svoje supruge, ali to ne pokuzuje.

–  Moram priznati da sam pomalo zločesta trudnica. Ponekad se znam ponašati kao da sam jedina na planetu. Ali kažu da mi je to sad oprošteno – podijelila je s nama gospođa Delić.

Spol djeteta im, ističu, nije važan, oni samo žele da im je dijete živo i zdravo.

– Ja sam već drugi dan kako sam saznala za trudnoću išla brzo po dude varalice. Ponijelo me, ali su me stopirali i sada školski čekam pravi trenutak za kupnju. O imenima smo razmišljali, ali teško je kada još ne znamo spol posvetiti se tome – rekla je Ana koja je zbog tudnoće presretna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kaže kako se veseli majčinstvu, ali ga se ponekad i plaši. No, riječ je o onom, kako kaže, pozitivnom strahu. Ona je sigurna da će dobiti neizmjernu podršku baka, a i Mateasove sestre koja je medicinska sestra.

Jako se radujemo, uzbuđeni smo i sretni. Do sljedećeg Božića neka su nam svi živi, veseli i zdravi, a mi ćemo se snaći u novim anegdotama i prilikama koje nam je život postavio – zaključila je ova simpatična obitelj, a mi im želimo puno sreće, radosti i dobrih želja u idućoj, za njih posebnoj, godini.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...