dovršen natječaj

FOTO Prvi pogledajte kako će izgledati novi fantastični, urbani centar grada Koprivnice

Iznos uključuje sve troškove uređenja zone obuhvata za realizaciju, uključujući uređenje partera (opločenje i biljni materijali), javne i ambijentalne rasvjete, odvodnje oborinske vode te troškove urbane opreme i implementaciju smart city rješenja.

09:05h
0

Mnogi s nestrpljenjem očekuju skice novog Zrinskog trga. Grad Koprivnica još je sredinom ljeta objavio natječaj kojim traži idejna rješenja za novi dizajn gradskog središta. Pristiglo je 13 prijava, a kao cilj natječaja istaknuto je da se nastoji urediti cjelinu koja se sastoji od Zrinskog trga i dijela Trga bana Josipa Jelačića.

Pozvani su i mnogi arhitekti i umjetnici da daju svoje mišljenje. Sada znamo i kako će izgledati novo središte grada. Jednoglasno je donesena odluka o dodjeli nagrada, a pobjednik je NFO d.o.o. Njihov projektni tim činili su Maja Bencetić, Frane Dumandžić, Kata Marunica, Nenad Ravnić, Andrea Šandrak, Roko Šarić, Karla Tavić i Filip Vidaković.

Vrijednost investicije procjenjuje se na osam milijuna kuna bez PDV-a (dakle 10 milijuna kuna). Iznos uključuje sve troškove uređenja zone obuhvata za realizaciju, uključujući uređenje partera (opločenje i biljni materijali), javne i ambijentalne rasvjete, odvodnje oborinske vode te troškove urbane opreme i implementaciju smart city rješenja.

Tu ne spada sjeveroistočni dio Trga bana Josipa Jelačića, Ulicu Antuna Nemčića i dio Florijanskog trga. No, da ne duljimo, pogledajte kako će izgledati novi koprivnički trg.

 

čitam...