12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ŽUPANIJSKA SMOTRA PUHAČKIH ORKESTARA

FOTO Puhači iz Đurđevca i Križevaca predstavljat će županiju na državnim susretima
F

U programu je sudjelovalo 170 glazbenika iz pet amaterskih puhačkih orkestara, a u natjecateljskom dijelu programa sudjelovali su Puhački orkestar DVD –a Đurđevac, Puhački orkestar DVD-a Virje, Puhački orkestar grada Koprivnice i Gradski puhački orkestar Križevci

Ne propustite

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, protekle subote je u Đurđevcu održana 22. po redu Županijska smotra puhačkih orkestara.

Domaćini su bili članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevca koji ove godine obilježavaju 100 godina rada, a smotra se održala pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

U programu je sudjelovalo 170 glazbenika iz pet amaterskih puhačkih orkestara, a u natjecateljskom dijelu programa sudjelovali su Puhački orkestar DVD –a Đurđevac, Puhački orkestar DVD-a Virje, Puhački orkestar grada Koprivnice i Gradski puhački orkestar Križevci. U revijalnom dijelu programa sudjelovali su članovi Malog puhačkog orkestra DVD-a Virje, a sve izvedbe pratio je i ocjenjivao selektor Hrvatskog sabora kulture, maestro Josip Kapović.

S obzirom na visoku kvalitetu izvedbe sva četiri orkestra, naknadnim preslušavanjem odlučio je da će Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Križevci predstavljati našu Županiju na 35. hrvatskim susretima puhačkih orkestara koji će se održati u Đurđevcu od 10. i 11. rujna. Prilikom vrednovanja selektor je ocjenjivao više elemenata izvedbe, kao što su koncepcija programa, intonacija, dinamika, interpretacija, ritam, tehnička izvedba, kvaliteta zvuka i opći dojam.

Ovom prigodom, Puhačkom orkestru DVD–a Đurđevac povodom njihove stote obljetnice uručen je poklon, slika Dravski rukavac autora Mirka Horvata iz Udruge Kloštranska paleta koja je nastala na 12. Županijskoj likovnoj koloniji prošle godine u Delovima .

Smotri je prisustvovala i predsjednica Zajednice Nada Šešić te gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je i otvorio smotru.

smotra puhača
Ustupila Zrinka Roksandić
smotra puhača
Ustupila Zrinka Roksandić
smotra puhača
Ustupila Zrinka Roksandić
smotra puhača
Ustupila Zrinka Roksandić
smotra puhača
Ustupila Zrinka Roksandić
smotra puhača
Ustupila Zrinka Roksandić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kaznena prijava

Policija ulovila podravskog lopova, u Ludbregu ukrao nakit i novac, u Selniku se razočarao

Podravski je lopov ipak vrlo brzo dolijao i "pao" u ruke policije nakon jedne uspješne i jedne neuspješne krađe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×