6.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Pustolov Petar Rikić se vratio kući i poručio da treba slijediti svoje snove
F

Ne propustite

Prepun dojmova, novih iskustava i pomiješanih osjećaja, Petar Rikić (22), danas se vratio u rodnu Koprivnicu, nakon dvije godine putovanja po Južnoj i Sjevernoj Americi.  Ekspedicijom na motoru Petar je prošao put od 90 000 kilometara, što je najduži kopneni put na svijetu.

-Slijedite svoje snove i ostvarite ih – poručio je ovaj simpatični pustolov svojim brojnim prijateljima iz Hrvatske i šire, rođacima, motoristima i brojnim Koprivničancima, koji su ga dočekali na Zrinskom trgu.

Prošao je sve, od krajnjeg juga Južne Amerike, Ognjene zemlje, do krajnjeg sjevera Aljaske. Vjetrovitu Patagoniju, visoke Ande, pustinju Atacamu te slane pustinje, Amazonsku džunglu, najopasnije ceste svijeta, krizne zone, a divlje životinje i hladnoća sjevera bili pravili su mu društvo na putu.

-U sjećanju mi je ostalo utisnuto kada sam u Ekvadoru ostavio motor kod prijateljice i na tri tjedna otišao u džunglu, živjeti s plemenom. Bio je poseban osjećaj živjeti na njihov način – kazao je Petar, nakon što se izljubio i izgrlio s ponosnim roditeljima i prijateljima koji su ga dočekali.

-Hvala svima koji su ovdje, lijepo je vidjeti poznata lica – rekao je on, dok su ga svi pozdravili gromoglasnim pljeskom.

Na gradski se trg dovezao na svom motoru, u pratnji drugih motorista, što je bio poseban prizor i prepoznatljiv dolazak za ovog mladog putnika i avanturista.

Tom je prigodom na trgu postavljen smjerokaz ili stup svjetskih putnika Dražena Kuharovića, na kojem je Koprivnica sjeciše putovanja.

Petar je u dolasku kasnio, jer je na granici imao problema s neregistriranim motorom pa je kazao da se mora naviknuti na naše zakone.

Na upit kada planira sljedeće putovanje, Petar je odgovorio – sutra, no prvo će se baciti na pisanje knjige u koju će uklopiti sve svoje dojmove i avanture s ovoga putovanja, a najavio je da bi o svemu mogli čitati već za pet mjeseci.

Njegov prvi putopis Oko svijeta, o 157 dana i 40 000 kilometara na dva kotača, kada je sa 19 godina, kao najmlađa osoba na svijetu samostalno motorom obišao svijet, preveden je na engleski jezik i Koprivnica se može ponositi time da je Petar prvi hrvatski putopisac čije se knjige prevode na strani jezik.

Petra je dočekala i Snježana Frketić  i njen pas Onni, koji svijetom putuju biciklom, a pozdravili su ga i Irena i Petar, koji su s njim proveli dio njegova putovanja.

Da bi pridonjeli ovom posebnom događaju, nastupale su i glazbene skupine iz Hrvatske pa čak i Bolivije.

Petar je kazao da se sada mora priviknuti na boravak na jednome mjestu i prestanak putovanja, jer će neko vrijeme, do novoga putovanja, provesti u Koprivnici.

Vjerujemo da će ga mnogi Koprivničanci ispitivati o putovanju te tako uloviti dašak avanture, Petrovog optimizma i ustrajnosti da ostvaruje svoje snove.

foto: Mario Kos

KOMPLETNU GALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

{vsig}fun/10-2012/121015-rikic{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

privremeni rezultati

Obrađeno je preko 70 posto biračkih mjesta, HDZ ima 63 mandata, SDP 42, DP je pao za jedan

DIP je obradio preko 70 posto biračkih mjesta, a situacija na saborskim foteljama mijenja se iz minute u minutu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×