23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POLICIJSKI RONIOCI IZVUKLI EKSPLOZIVNE NAPRAVE

FOTO Radnici hidroelektrane prilikom čišćenja brane pronašli četiri bombe koje djeluju ubojito u radijusu do 15 metara
F

Bombe su na siguran način demontirane te pohranjene do uništenja.

Ne propustite

Zaposlenici HE Varaždin protekle su nedjelje tijekom čišćenja rešetka brane na postrojenju elektrane kod Svibovca Podravskog uočili eksplozivna sredstva koja je netko odbacio, a radnici su odmah su pozvali Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštiti PU Varaždin i policijskim službenici roniocima ATJ Lučko zaronili su na dubini od oko osam metara i izronili četiri ručne bombe M 75.

Foto: PU Varaždinska

Riječ je o izuzetno opasnim eksplozivnim napravama koje djeluje ubojito u radijusu do 15 metara, a za ranjavajuće djelovanje potreban je udar do 30 m. Bombe su na siguran način demontirane te pohranjene do uništenja.

Foto: PU Varaždinska

– U cilju izbjegavanja tragedija, ponovno apeliramo na građane da oružje, streljivo, bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput rijeka, potoka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručuju iz PU Varaždinske

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pametni izbor

Savjeti za stvaranje modernog i energetski učinkovitog doma

Moderan i ekonomski učinkoviti dom ne samo da je moguće nego je i koristan za okoliš i vaš novčanik....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×