rok istječe krajem srpnja

FOTO Radovi na frekventnom križanju pri kraju, a ostali kružni tokovi na red dolaze sljedeće godine

O točnom datumu završetka radova teško mi je pričati, jer nismo mi investitori, već Hrvatske ceste. Ono što mogu reći je to da im rok istječe krajem srpnja, ali dobit će malo produljenje kako bi se sve to napravilo onako kako se i mora - kvalitetno, objašnjava pročelnik Tomislav Golubić

10:55h
0
Foto: Ivan Balija
Izgradnja rotora doprinjet će sigurnosti prometa // Foto: Ivan Balija

Jedno od najprometnijih, ali donedavno i najnesigurnijih raskrižja u Koprivnici, ono gdje se Ulica braće Radić križa s Ulicom Ivana Sabolića, odnosno Starim Brežancem, pomalo dobiva nove vizure. Drugim riječima, radovi na izgradnji kružnog toka, koji su počeli prije gotovo tri mjeseca, bliže se kraju, a svi oni koji redovito prometuju ovim ulicama mogli su se uvjeriti da je izrovana cesta proteklih dana dobila prvi sloj asfalta.

Sukladno tome promet se normalizirao, iako prometnica još uvijek nije službeno otvorena, a neće ni biti još otprilike mjesec dana. Naime, iako je na spomenutom križanju sve manje teške mehanizacije, završni radovi su u tijeku i tako će biti još jedno vrijeme. Potvrdili su nam to malobrojni radnici koje smo zatekli na licu mjesta, a isto nam je rekao i Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

Foto: Ivan Balija
Radovi bi trebali završiti u narednih mjesec dana // Foto: Ivan Balija

– O točnom datumu završetka radova teško mi je pričati, jer nismo mi investitori, već Hrvatske ceste. Ono što mogu reći je to da im rok istječe krajem srpnja, ali dobit će malo produljenje kako bi se sve to napravilo onako kako se i mora – kvalitetno. Vjerujem da će to biti u sljedećih mjesec dana, ali vjerojatno ćemo precizniji okvir dobiti sljedeći tjedan, kada nam u goste dolazi Davor Bobičanec iz Hrvatskih cesta. Tada ćemo se sve dogovoriti – rekao nam je gradski pročelnik.

Hrvatske ceste zadužene su i za izgradnju kružnog toka na južnoj obilaznici, točnije na križanju Križevačke ceste s Državnom cestom D41. Iako su prema prvotnim planovima radovi podno nadvožnjaka bili predviđeni za ovu godinu, Golubić nam je rekao će se sve vrlo vjerojatno prolongirati za sljedeću.

– Slična priča kao i kod radova u Radićevoj ulici. Prometnica nije naša, investitor su Hrvatske ceste i oni diktiraju tempo, možemo to tako reći. Mi smo sa svoje strane gotovo sve riješili. Točnije, riješeni su imovinsko-pravni odnosi, ishođena je građevinska dozvola, ranije je napravljena i projektna dokumentacija, ali u planu Hrvatskih cesta je da radovi na izgradnji tog rotora krenu iduće godine – napomenuo je Golubić.

Također, u cilju modernizacije prometnog sustava na području grada, planirana je rekonstrukcija još dvaju raskrižja. Točnije, izgradnja još dvaju rotora. Kod Trga mladosti i kod HAK-a. Idejna rješenja su napravljena i predstavljena, a kako nam je rekao gradski pročelnik, prednost će dobiti onaj kod HAK-a.

S obzirom na dokumentaciju koja prethodi radovima, izgradnja rotora predviđena je za sljedeću godinu.

 

čitam...