15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obišao jakšić

FOTO Radovi na izgradnji vrtića u Starigradu, energetske obnove škole A.N. Gostovinski i izgradnja blagovaone na Vinici idu punom parom
F

Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu, vrijedan 8.407.127  kuna, sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ne propustite

Radovi na izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu, energetske obnove Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i izgradnje blagovaone u Područnoj školi Vinica, teku prema zadanim rokovima.

Gradonačelnik Mišel Jakšić u pratnji pročelnika Tomislava Golubića i Darija Jembreka, danas je obišao radove, koji su ukupno vrijedni 15 milijuna kuna, a čiji je investitor Grad Koprivnica.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu, vrijedan 8.407.127  kuna, sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Zgrada novog vrtića će obuhvaćati tri vrtićke grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama. Trenutno su u fazi radovi na izvođenju pregradnih zidova unutar objekta. Planirani završetak radova je kraj listopada ove godine.

Bolje uvjete za rad i boravak u školi imat će i učenici te zaposlenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Radovi energetske obnove zgrade škole uključuju povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije novom drvenom stolarijom, ugradnju ventilacije s rekuperacijom te ugradnju nove energetski učinkovite rasvjete u podrumskom dijelu zgrade.

Ukupna vrijednost projekta ie 5.970.690 kuna, a isti je sufinanciran sredstvima u okviru projekta Operativnog programa Konkurentnost i kohezije 2014-2020 u okviru projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Trenutno se izvode radovi na sustavu hlađenja i ventilacije. Većina radova u unutrašnjosti je gotova, a završetak istih planiran je prije početka školske godine, dok će fasada biti gotova do kraja rujna ove godine.

Razloga za veselje imaju i učenici te zaposlenici područne škole Vinica. Nakon što je sanirano krovište zgrade škole, pri čemu su popravljena oštećenja na drvenom krovištu, izvedena paropropusna i vodonepropusna armirana krovna membrana te je postavljen novi glineni crijep u vrijednosti 250.506,25 kuna, nastavlja se s ulaganjem u infrastrukturu školske zgrade. Riječ je o radovima vrijednima 819.027,33  kuna koji podrazumijeva radove rekonstrukcije, odnosno izgradnja i opremanje blagovaonice. Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak radova očekuje se u roku 120 radnih dana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×