16.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Galerija K2

FOTO Razgledajte ZOOM, izložbu Saše Živkovića u Galeriji K2
F

Ne propustite

U četvrtak navečer otvorena je u križevačkoj Galeriji K2 izložba Saše Živkovića pod nazivom ZOOM.

Živković, konceptualni umjetnik, profesor likovne kulture i novomedijski kulturni djelatnik predstavio je pred križevačkom publikom izložbu koja se sastoji od tri dijela, video uratka Stočni sajam u Križevcima, intervencija na socrealističkim fotografijama u obliku zabijeljenih lica korekturnim lakom pod nazivom Rekapitulacija Utopije i ciklus fotografija KonZOOMerizam na kojima se nalazi autoportet autora prekrivenog vrećicama poznatih domaćih trgovačkih lanaca.

Uvod u izložbu dao je povjesničar umjetnosti Zdenko Balog, a nakon njega je autor izložbe dao i vlastiti pogled na ideju koja se krije iza njegovog rada.

– Radovima problematiziram, s dozom ironije, gordijski čvor života u suvremenom društvu koji stvara duboku podjelu između osobnog i kolektivnog identiteta. Ta podjela se manifestira kroz determiniranost kolektivnog nad individualnim, kroz politički diskurs i ekonomsku retoriku konzumerizma – rekao je Živković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni pir

FOTO/VIDEO Marija i Franjo Pintić zajedno su pola stoljeća, otkrili su nam recept: “Ne treba biti previše dobar, treba biti i oštar”

Prije 50 godina započela je ljubav jednog križevačkog para. Marija i Franjo Pintić bračni su par koji dolazi iz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×