24 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uspješan vikend

FOTO Ribiči ŠRK Šoderice osvojili tradicionalni Alpe Adria Kup
F

Natjecanje je bilo izuzetno zanimljivo, posebno za tri vodeće ekipe čiji je plasman ovisio o ulovu jedne ribe u bilo kojem sektoru.

Ne propustite

U subotu je održan tradicionalni 12. kup Alpe Adria u ribolovu  pastrva umjetnim mamcima na kojem je  sudjelovalo je sedam ekipa, jedna iz Slovenije a ostale iz Hrvatske.

Natjecanje u lovu pastrva umjetnim mamcima specifična je disciplina sportskog ribolova, u našem kraju ga zovemo blinkanje. U zadnjih nekoliko godina sve je popularniji.

Glavni pokrovitelj natjecanja bila je Zajednica za sportski ribolov ALPE-ADRIA Hrvatska. Pokrovitelji su bili i Općina Sveta Marija i Turistička zajednica Međimurske županije, a organizator manifestacije bio je Sportsko ribolovni klub KLEN Sveta Marija.

Manifestacija se održava u cilju promocije ribolovnog sporta i ribolovnog turizma te gastronomske ponude riba na dijelu donjeg Međimurja. Tradicionalno se održava povodom blagdana Uskrsa.

Natjecanje su uz prigodne govore otvorili Antun Kedmenec, predsjednik Sportsko ribolovnog kluba Klen Sveta Marija i Marijan Panić, dopredsjednik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria.

Nagrade, uz pokrovitelje, donirale su i trgovine ribolovnim priborom te brojne druge privatne firme. Dijelili su ih Matija Panić, predstavnik Zajednice za sportski ribolov ALPE-ADRIA Hrvatska, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i predsjednik Klena, Antun Kedmenec.

Nakon tri sata natjecanja (četiri puta po 45 minuta), prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Šoderica u sastavu Hanžeković, Kuzmić, Ketiš s 22 ulovljene ribe i 35 sektorskih bodova.

Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Klen Sv. Marija (Kraljić, Pavlić, Mihalac) s 22 ulovljene ribe i 36,5 sektorskih bodova.

Treće mjesto osvojila je ekipa Spin team Varaždin (Lončarić, Šestak, Butek), također s 22 ulovljene ribe i 36,5 sektorskih bodova.

Natjecanje je bilo izuzetno zanimljivo, posebno za tri vodeće ekipe čiji je plasman ovisio o ulovu jedne ribe u bilo kojem sektoru.

U pojedinačnoj konkurenciji, nagrade za pobjednike sektora primili su prvoplasirani Tomislav Lončarić, sektor A, ekipa ST Varaždin, drugo mjesto osvojio je Igor Mihalac, sektor B, ekipa Klen Sveta Marija, a treći je bio Danijel Kraljić, sektor C, ekipa Klen Sveta Marija.

Gastronomski dio održavao se kod ribičkog doma, a u ponudi su bile pečene pastrve i druge ribe. Natjecanje na drenažnom jarku i gastronomski dio kod ribičkog doma posjetilo je više od 500 posjetitelja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×