13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Devastirani objekt dobiva novo ruho

FOTO Saša Babec: Pretvorit ću propalo INA-ino odmaralište na Šoderici u hostel, ljudi ni ne znaju kakve sve potencijale jezero ima
F

Većini je teško zamisliti, no na Šoderici je moguće gotovo sve. Ribolov, lov, kupanje, škola plivanja, ronjenje, veslanje, jedrenje, kampiranje, aqua park, hoteli, šetnice, slastičarne, pekare, restorani, barovi, splavovi, marine, brodovi... Sve je to moguće, smatra Saša Babec.

Ne propustite

Šoderica već nekoliko godina doživljava uzlet. Tijekom godine tamo su sve brojnija događanja, festivali i manifestacije, okoliš se sve bolje održava i čisti, a voda je sasvim ugodna za ljetno kupanje. No, ono čega kronično nedostaje je ugostiteljska ponuda i smještajni kapaciteti za posjetitelje.

Korak u tom smjeru mogao bi biti projekt Saše Babeca, iskusnog “vikendaša” iz Legrada koji je odlučio uložiti novac i otvoriti novi hostel kraj jezera.

– Već šest godina provodim vrijeme na Šoderici, sviđa mi se tamo. Želio sam u okviru svojih mogućnosti pridonijeti obnovi Šoderice koja se događanja posljednjih godina pa sam kupio bivše INA-ino odmaralište na javnom natječaju – priča nam Babec.

Objekt je trenutno u vrlo lošem stanju // Foto: Matija Gudlin

U hostelu planira napraviti šest dvokrevetnih soba, zajedničku kuhinju i dnevni boravak. Okvirni plan je napravljen, a trenutno prikuplja ponude izvođača. Radovi bi trebali započeti kroz otprilike dva tjedna, a komercijalno otvorenje planira za 1. lipnja.

Objekt je u prilično lošem stanju i potrebno je mnogo ulaganja, ali već je detektirao glavne probleme i spreman je na ulaganje.

– Trenutno je u poprilično je lošem stanju. Krov prokišnjava, od namještaja su ostali samo stari kreveti i dotrajala kuhinja. Uglavnom, sve je dotrajalo. Cijenu obnove procjenjujem na 100 do 200 tisuća kuna – otkriva investitor.

Šoderica ga je privukla, osim time što i sam voli na njoj provoditi vrijeme, i svojim turističkim potencijalom. Vjeruje da bi njegov pansion mogao biti kotačić u stroju koji bi još više pokrenuo tu popularnu destinaciju.

Foto: Matija Gudlin

– Šoderica ima znatan turističko-rekreativni potencijal. Većini je teško zamisliti, no na Šoderici je moguće gotovo sve. Ribolov, lov, kupanje, škola plivanja, ronjenje, veslanje,
jedrenje, kampiranje, aqua park, hoteli, šetnice, slastičarne, pekare, restorani, barovi, splavovi, marine, brodovi… Sve je to moguće. Dobar primjer je mađarski Balaton – smatra Babec.

Podršku je dobio od načelnika Legrada Ivana Sabolića, koji je ponudio i pomoć općine u uređenju okoliša hostela.

– Bio sam na konzultacijama kod načelnika Ivana Sabolića, prezentirao sam idejni plan i svidjelo mu se. Izrazio je svoju podršku i obećao nasuti prilazni put objektu. Želim mu se ovom prilikom i zahvaliti na podršci – rekao nam je Babec.

Kaže kako zasad nije imao nikakvih problema s ponekad zakučastom hrvatskom birokracijom i institucijama, tako da se čini kako nema prepreke da Šoderica već s početkom lipnja dobije hostel, a tako se možda aktiviraju i drugi investitori koji bi mogli dopuniti ponudu na jezeru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Donosimo sedam savjeta kako da tulipani u vazi ostanu lijepi čak deset dana

Nijedno cvijeće ne priziva proljeće tako kao buket divnih, svježih tulipana. Tulipani su otporne biljke i mogu izdržati u vazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×