ŽENSKE RADOSTI

FOTO Senka Nikšić iz Koprivničkog Ivanca kreirala dosad neviđeni nakit, u njene vukovarske damice zaljubit ćete se na prvi pogled

Koprivničku je adresu prije 19 godina zamijenila vukovarskom, a tada se u njoj probudila i ljubav prema izradi nakita.

18:30h
0

Svi sanjamo o tome da za život zarađujemo radeći ono što volimo, ali rijetki su oni koji taj san uspiju pretvoriti u stvarnost. Jedna od takvih sretnica je Senka Nikšić koja je već nekoliko godina ponosna vlasnica obrta Ženske radosti u kojem izrađuje sve vrste nakita – ogrlice, naušnice, narukvice, nakit za vjenčanja, a odnedavno i posebne i unikatne vukovarske damice

Njezine damice već šeću cijelom Hrvatskom, a uskoro će postati i vukovarski suvenir.

– Moglo bi se reći da je vukovarska damica bezvremenska. Ona može biti šokica, moderna cura, starija gospođa, sve varijante dolaze u obzir – pojasnila je Senka.

Koprivničku je adresu prije 19 godina zamijenila vukovarskom, a tada se u njoj probudila i ljubav prema izradi nakita.

– Rodom sam iz Koprivničkog Ivanca, ali sam nakon udaje preselila u Vukovar. Često posjećujem rodni kraj, obožavam svoju Podravinu – priča nam Senka.

Foto: Privatna arhiva

Ističe da je od malih nogu bila kreativna, slikala je, aranžirala, ali najviše se pronašla u izradi nakita. Ideju za vukovarsku damicu dobila je doslovno preko noći.

– Samo mi se stvorila ideja pred očima, htjela sam napraviti nešto svoje i orginalno, otkačeno, zabavno, veselo, nešto samo za žene, pravi modni dodatak – priča nam Senka.

Vukovarska damica može biti privjesak za lančić, broš ili privjesak za ključeve, sve po želji i u dogovoru s klijenticama. One određuju i hoće li damica biti balerina, šokica, moderna djevojka u traper suknji ili dama u svečanoj haljini. Trenutno su hit i vukovarske damice za majke i kćeri.

– Interes je iznenađujuće velik, a cijene variraju, ovisno o tome je li damica broš, privjesak ili verzija svečanije ogrlice. Jako mi je drago da damice šetaju diljem Lijepe Naše pa tako i po mojoj rodnoj Podravini i sretna sam što su se mnoge djevojke i žene prepoznale u mojim damicama – naglasila je Senka.

Foto: Privatna arhiva

Kao i svaki put do uspjeha, i njezin je trnovit, radi po cijele dane dok ne dovrši narudžbe ili dogovoreni posao.

– Moram se jako puno truditi i raditi da bi ljudi to prepoznali i da bi se isplatilo. Smatram da onaj tko želi raditi u Hrvatskoj može uspjeti samo vlastitim trudom, odricanjem i odlučnošću – priča nam Senka.

U planu joj je i dalje s veseljem raditi, stvarati i promovirati vlastite kreacije pa ćemo se tako i dalje družiti s novim, još posebnijim damicama.

 

 

 

 

čitam...
Loading...