11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Udruga Osmijeh

FOTO Šetači, biciklisti, motoristi i roleri s velikim srcem prikupljat će novac za terapijsko jahanje, kobila Camilla hitno treba društvo
F

Ne propustite

Veliko srce za veliki osmijeh naziv je humanitarne akcije kojom će se nastojati prikupiti novac za kupnju prijeko potrebnog konja za terapijsko jahanje.

Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh djeluje od 2016. godine u Peterancu i jedina je takva specijalizirana udruga na području županije. Njihovih 20-ak polaznika, djece i odraslih s teškoćama u razvoju, mogu jahati na 21-godišnjoj kobili Camili, jedinom konju u udruzi, no 10 polaznika je na čekanju, a troškovi nabave još jednog konja i skrbi za Camilu značajni su i preveliki za udrugu.

Zato se uz pomoć Podravkine udruge volontera PULS, koja je pokrenula akciju, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Komunalca te drugih partnera organizira humanitarna akcija kojom građani mogu pomoći u prikupljanju sredstava. Zamišljena je tako da se u subotu u 11 sati kreće sa Zrinskog trga u Koprivnici prema Šoderici, a pozvani su svi, od pješaka, biciklista i rolera pa do jahača i motorista. U pratnji policije i vatrogasaca dvije će skupine krenuti prema jezeru, jedna preko Đelekovca, a druga preko Peteranca, te tako svojim kretanjem iscrtati veliko srce. Na Šoderici su za sve pripremljeni i razni sadržaji. Akcija je i simbolična s obzirom na to da je u tijeku Europski tjedan kretanja.

Foto: Sanjin Bojić

– U programu je 20 djece koja redovito dolaze na terapijsko jahanje i oni zaista imaju velike pomake u svom zdravstvenom stanju, a i zbilja uživaju u tome. Ova akcija je iznad svih mojih očekivanja, hvala svima koji su prepoznali naš rad – poručila je predsjednica Udruge Osmijeh Valentina Kavur.

Akciju podržava i Komunalac, u čije je ime članica uprave Dubravka Horvat istaknula da suradnja s udrugom traje već pet godina, a ovime se i nastavlja.

– Odmah smo se aktivno uključili kako bismo okupili širu zajednicu. Moram pohvaliti i naša javna poduzeća i državne službe koje su prihvatili ovaj izazov i uključili se u zajedništvo i sprječavanje otuđenja u društvu, a sve za humanitarni cilj. Moram naglasiti da ovo mislimo raditi svake godine, tjedan mobilnosti nas sve osvješćuje da promijenimo svoje navike. Svaka zadnja subota u idućim tjednima kretanja bit će posvećena nekom humanitarnom cilju – najavila je ona.

Foto: Sanjin Bojić

Dožupan Ratimir Ljubić pozvao je sve u subotu na trg te izrazio nadu da će se skupiti dovoljno sredstava kako bi se situacija u Udruzi poboljšala.

– Županija podržava sve humanitarne akcije u koje se može uključiti. Čestitam i Udruzi PULS i Udruzi Osmijeh na plemenitom cilju, svjedoci smo da dio naše djece ima potrebu za terapijskim jahanjem, a na listi čekanja su. Nadam se da će se to riješiti – rekao je dožupan Ratimir Ljubić.

To je istaknula i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec, koja se nada kako će humanitarne akcije postati redoviti dio Europskog tjedna kretanja.

– U Koprivnici smo poznati po tome da podržavamo humanitarne akcije, pa s velikim srcem podržavamo i ovu. Ove godine obilježavamo 17 godina Europskog tjedna kretanja i nadam se da će ovakve akcije biti konstanta i tradicija – poručila je zamjenica.

Foto: Sanjin Bojić

Policija će pružiti podršku svim sudionicima na putu do Šoderice kako bi sve prošlo u najboljem redu, a Policijska uprava će tom prilikom i promovirati sigurno ponašanje u prometu akcijom na Zrinskom trgu, najavio je Damir Jančijev iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U Hrvatskoj su trenutno cijene konja niske, kako kaže Valentina Kavur. Primjerice, Camilla je nabavljena za 8.500 kuna, tako da iznos za kupnju još jednog konja ne bi trebao biti nedostižan. Godišnji troškovi skrbi za jednog konja iznose oko 20.000 kuna. Dio sredstava financira se iz Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, no Udruga i dalje traži sponzora koji bi pomogao u redovnim troškovima.

Okupljanje i prijave za humanitarnu akciju počinju u subotu od 9 sati na Zrinskom trgu i traju do 10.45. Kotizacija za odrasle je 20 kuna, a za djecu je dobrovoljna. Polazak je predviđen u 11 sati, a oko 13 sati je predviđen dolazak na Šodericu. Za povratak je osiguran prijevoz u 16, 16.30 i 17 sati.

Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Camilla i Valentina Kavur // Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Damir Jančijev // Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Melita Samoborec // Foto: Sanjin Bojić
Ratimir Ljubić // Foto: Sanjin Bojić
Dubravka Horvat // Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Foto: Sanjin Bojić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×