11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kuća podrške

[FOTO] SJAJNA VIJEST Osobe s teškoćama dobit će novu zgradu za boravak i stanovanje u Đurđevcu, pogledajte kako će izgledati
[

Priprema za ovaj projekt započela je još 2016. godine kada je Grad Đurđevac kupio staru i ruševnu kuću pored zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, srušio postojeći objekt i oslobodio zemljište za izgradnju nove zgrade, kao i izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu.

Ne propustite

Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom prošle je godine prijavila projekt Kuća podrške Mali princ ukupne vrijednosti oko 15 milijuna kuna i to u prvim sekundama od otvaranja natječaja.

Nakon što je projekt prošao administrativnu kontrolu, ovoga je tjedna prošao i ocjenu kvalitete te se uskoro očekuje potpis ugovora.

Projekt je prijavljen na poziv Europskog fonda za regionalni razvoj Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podršku procesu deinstitucionalizacije – 2. faza, kroz koji je predviđeno stopostotno financiranje.

Foto: djurdjevac.hr

– Realizacijom projekta osigurat će se potreban prostor za korisnike udruge, a blizina Odjela za djecu s teškoćama u razvoju je dodatna pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega već će se samo preseliti u susjednu zgradu. Učenici će odmah moći vidjeti da i nakon što završe školu imamo sustav koji će brinuti za njihove potrebe i to je ono najvažnije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U partnerstvu s Gradom Đurđevcom i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac planira se izgraditi i opremiti zgradu socijalne namjene u ulici Kralja Tomislava 3-5 pokraj Odjela za djecu s teškoćama u razvoju. Ukupna neto površina planiranog objekta iznosi 565,17 m2. Provedbom projekta osigurat će se sve potrebne izvaninstitucijske usluge i službe podrške kako bi osobe s intelektualnim teškoćama mogle ostati i kvalitetno živjeti u zajednici, a prvenstveno se to odnosi na usluge boravka i organiziranog stanovanja te kvalitetnije pomoći kroz osobnu asistenciju.

Foto: djurdjevac.hr

– Našim korisnicima je jako važno svakodnevno druženje s vršnjacima. Ovisni su o pomoći, ali kroz sve aktivnosti se osamostaljuju i pokušavamo ih na sve načine integrirati u društvo. Odlazimo u muzej, kazalište, na razne manifestacije, izlete. Izrađujemo lijepe predmete i ukrase, veselimo se životu. Oni koji jednom dođu ostaju kod nas i znaju da nisu sami – rekla je predsjednica Udruge Kristinka Štefan.

Priprema za ovaj projekt započela je još 2016. godine kada je Grad Đurđevac kupio staru i ruševnu kuću pored zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, srušio postojeći objekt i oslobodio zemljište za izgradnju nove zgrade, kao i izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu. Vrijednost projekta uključuje sva dosadašnja ulaganja, izgradnju i opremanje objekta, rekonstrukciju pomoćnog objekta, uređenje okoliša, nabavu specijalizirane opreme uključujući vozilo, upravljanje projektom i promidžbu i vidljivost.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POŽAR

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se auto u Nazorovoj, u potpunosti izgorio motor renaulta

U Ulici Vladimira Nazora u Koprivnici upravo je izbio požar na autu. Zapalio se renault megan koji je bio parkiran...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×