traje tri dana

FOTO Sjajne scene s državnog prvenstva u odbojci na pijesku podno utvrde Stari grad

Danas su u atriju Starog grada sve sportaše dočekali članovi Udruge sv. Juraj i odigrali im kratak skeč o Legendi o Picokima kako bi uz sport naučili i više o gradu Đurđevcu.

16:30h
0
Foto: Jurica Karan

Još jučer počelo je Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku koje se održava u Đurđevcu, a traje do nedjelje 25. kolovoza. Glavni organizator je Hrvatski odbojkaški savez, a pripomažu partneri, među kojima i Podravka.


Đurđevac je nadaleko poznat po Đurđevačkim pijescima  i Hrvatskoj Sahari, a upravo na takvoj podlozi zaigrali su najbolji regionalni odbojkaški parovi.

Danas su u atriju Starog grada sve sportaše dočekali članovi Udruge sv. Juraj i odigrali im kratak skeč o Legendi o Picokima kako bi uz sport naučili i više o gradu Đurđevcu. Okupljene je također pozdravio gradonačelnik Janči poželjevši im puno sportske sreće i usput ih pozvao na sljedeću Picokijadu gdje će moći pogledati Legendu o Picokima u punom svom sjaju.

Osim njega, okupljene je pozdravio i predstavnik odbojkaškog saveza Hrvatske.

Nagradni je fond u svakoj konkurenciji 15.000 kuna. Prijenos finalnih mečeva, koji se igraju u nedjelju, u 17 sati žensko te u 18 sati muški, moći će te pratiti na Sportskoj TV.

Foto: Jurica Karan

Uz đurđevački pijesak i odbojku, posebna atrakcija za gledatelje jesu i deve koje se uz ostale atraktivne životinje nalaze u pustinjskom ambijentu odmah pored utvrde Stari grad, kulturno povijesne perjanice Đurđevca.

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku organizira Hrvatski odbojkaški savez uz pomoć Grada Đurđevca, Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, Turističke zajednice grada Đurđevca i  ostalih partnera.

čitam...