najbolji motori

FOTO Sjajni križevački motociklisti oduševili domaću publiku na međunarodnoj utrci Nagrada Križevaca

16:00h
0
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

U nedjelju, 23. lipnja održana je Nagrada Križevaca 2019. koja je okupila najbolje motocikliste iz Hrvatske i okolnih zemalja te nekoliko tisuća gledatelja.

Prisutnima su se na otvorenju obratili predsjednik MK i AMK Križevci Dragutin Srečec, predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Mato Devčić, saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, gradonačelnik Mario Rajn i predstavnik Hrvatskog autokluba Igor Šiško.

Nakon svečanost otvaranja, u kojoj su sudjelovale Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža, Puhački orkestar te motociklisti, počele su utrke po klasama, a ove godine vozili su brzinci, skuteri i oldtimeri. Od brzinaca prvi je bio Davor Buntak iz MK Križevci u klasi 125 SP, Ivan Višak iz MK Križevci u klasi 600 SST te Dario Horvat iz 1. HMK Zagreb u klasi 1000 SST.

U klasi skutera 50 najbrži je bio Luka Sadrić iz MK Iron Ghosts, dok su članovi MK Križevci, Valentin Knapić i Vilim Babić, zauzeli druga dva mjesta na postolju. U klasi No Limit pobijedio je Danijel Koprić iz MK Križevci, a 2. i 3. mjesto pripalo je vozačima istog kluba, Ivanu Filipašiću i Matiji Horvatu.

U klasi Open najbrži je bio Marko Gereš iz MCK Jaska, a i u ovoj klasi su 2. i 3. mjesto osvojili vozači MK Križevci Ivica Muli i Ivan Bubalo. Kod oldtimera, također su vrlo uspješni bili domaćini i to Matej Jurenec, Andrija Rončević i Karlo Borko.

Pokrovitelji ovogodišnje utrke bili su Hrvatski Sabor, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci., a utrci je uz brojne goste prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.

Kao i svake godine, ulaznica je bila i prilika da gledatelji sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj je električni romobil dobio Milan Meler iz Suhopolja, a podijeljene su i ostale nagrade Hrvatskog autokluba.

čitam...