slatko i slasno

FOTO Školski medni dan obilježen u Koprivničkom Ivancu povodom dana svetog Ambrozija

Bio je ovo jedan predivan, radostan i nadasve sladak dan.

14:20h
0

Hrvatska poljoprivredna agencija, na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u svim osnovnim školama u RH organizirala je realizaciju programa Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka.

Programom su bili obuhvaćeni svi učenici 1. razreda osnovnih škola RH, a promotivni paket kojeg su učenici dobili sadržavao je edukativnu slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo, promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka, domaći med pakiran u nacionalnu staklenku za med, a sve se to našlo u promotivnoj vrećici Hrvatske poljoprivredne agencije.

Škola iz Koprivničkog Ivanca stupila je u kontakt s Pčelarskom udrugom Lipa Koprivnica s kojom sudodatno dogovorili kratku edukativnu interakciju s 10 učenika 1. razreda Područne škole Osnovne škole Koprivnički Ivanec.

Osim edukativne radionice koja je uključila i konzumiranje domaćeg slasnog proizvoda, svemu se pridružila i velika maskota pčele, a zamisao je svojim dolaskom podržala i Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije. Pročelnica je ujedno podijelila učenicima promotivne pakete.

Pčelica je obišla svu djecu nižih razreda, sa svim je mališanima ponovila kako nastaje med i zašto je jako zdrav.

Bio je ovo jedan predivan, radostan i nadasve sladak dan.

Loading...