FOTO Slaven se riješio Bagarića, a doveo Šomocija iz novigradske Drave

18:10h
0
110614-sbpripreme

Na popisu igrača koji započinju ljetne pripreme Slavena Belupa je 26 imena. U utorak je otpao Davor Bagarić, lijevi bočni igrač s kojim su Farmaceuti sporazumno raskinuli ugovor.

Direktor Robert Markulin rekao je da je Bagarić preskup, da je trener za tu poziciju tražio defenzivnijeg igrača Pilipovića koji je jeftiniji, a klupska je želja omogućiti minutažu i mladome Gengu.

Osim Borislava Pilipovića, novo ime na prvoj prozivci Farmaceuta bio je i Dejan Šomoci, vezni igrač koji je nakon odlaska iz Slavena igrao za Dravu iz Novigrada Podravskog u Drugoj županijskoj ligi.

Markulin kaže kako je Šomoci „ostavio duboki trag u Slavenu”, izrazio je želju da se pokuša nametnuti i vratiti u profi-nogomet, a klub mu je to i omogućio, zasad bez potpisanog ugovora.

ŠIMUNOVIĆ NOVI DIREKTOR

Želja je dovođenje Josipa Brezovca iz Dinama, varaždinski veznjak je u Maksimiru proglašen tehnološkim viškom.

– Sastav je malo promijenjen, mi mislimo i malo ojačan. Mislimo da su se stvari posložile u tom smjeru da nam ambicija ove godine može biti malo veća nego što je bila prošle godine. Ponovno kažem da prošlosezonski rezultat za mene nije bilo veliko razočaranje. Mislim da je sad momčad spremna da se ponovno vratimo u Europu, da je pod odličnim vodstvom, a to se vidjelo u zadnjem dijelu prošlog prvenstva – rekao je predsjednik kluba Stanislav Biondić, koji je potvrdio i promjenu u direktorskoj kancelariji.

– Gospodin Zvonimir Šimunović je novi direktor kluba, a gospodin Robert Markulin ostaje dopredsjednik. Očekujemo da ćemo mi kao uprava i ove sezone odraditi svoj dio posla, da klub ne mora brinuti o osnovnim stvarima i potrebama, nego da u jednoj realnoj i racionalnoj atmosferi nastojimo dobiti dobru ekipu i dobar rezultat – dodao je Biondić.

IGRAČKI KADAR

Prvog dana trenirali su: Nurković, Rodić, Marković, Zdelar (vratari), Purić, Kokalović, Maras, Šestak, Milardović, Poljak, Mujanović, Gregurina, Benko, Vojnović, Havojić, Bušić, Poredski, Jakšinić, Pilipović, Šomoci, Bubnjić, Geng, Čanađija, Kuprešak i Brlek. Po posebnom programu radi Jurakić, koji se oporavlja od ozljede koljena.

U klubu više nisu Poldrugač (prestao igrati), Rogulj (prešao u austriju Beč), Bagarić (sporazumni raskid), Papa, Nynkeu i Frljužec (istek ugovora). Marčinković će na posudbu, kao i nekolicina mladih, a ugovorna obveza bit će raskinuta i s Tepurićem, koji se nije dokazao ni na posudbi u Puli.

{vsig}sport/nogomet/06-2011/slaven-pripreme{/vsig}

čitam...