14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Novi predsjednik županijskog SDP-a

FOTO Slavko Tucaković: Nemam iskustva u politici, ali želim raditi i biti konkretan, a ne samo pričati priče
F

Ne propustite

Zahvaljujem svim članovima i članicama koji su mi dali podršku, ali mislim da smo svi skupa pobijedili, to je preuzimanje odgovornosti na području cijele županij, rekao je Slavko Tucaković.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, novi je predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

U tijesnom nadmetanju dobio je više glasova od protukandidata Mladena Kešera, načelnika općine Kalnik, bilo je 54,47 posto glasova u korist Tucakovića, dok je Kešer prikupio 45,63 posto. Preračunato u glasove, Tucaković je dobio 479, a Kešer 402 glasa. Od ukupno 1560 članova SDP-a u županiji koji su imali pravo glasa, njih 883 izašlo je na izbore, a među njima su dva listića bila nevažeća.

– Zahvaljujem svim članovima i članicama koji su mi dali podršku, ali mislim da smo svi skupa pobijedili, to je preuzimanje odgovornosti na području cijele županije. Idući korak gdje treba preuzeti odgovornost je konsolidacija svih odbora i već sada se pripremiti za konvenciju koja će biti za dva tjedna, da se izabere predsjedništvo i Županijski odbor – najavio je novi predsjednik svoje prve poteze.

Budući da Mladen Kešer ima mnogo više iskustva u politici, pobjeda je Tucakovića bila je pomalo neočekivana.

– Da, ja zapravo ni nemam iskustva u politici i zahvaljujem gospodinu Kešeru koji je bio vrlo korektan, pogotovo nakon moje pobjede kada mi je i čestitao. Nadam se da ćemo i dalje surađivati na dobrobit naših članova, ali i rada prema vrhu stranke jer moramo opravdati povjerenje koje smo dobili. Nema razloga za napetost među nama, ja sam tolerantna osoba i samo želim raditi za dobro naših žitelja, biti konkretan, a ne samo pričati priče – smatra Tucaković.

Što se tiče glasovanja u gradovima županije, Tucaković je odnio premoćnu pobjedu u Koprivnici s 83,55 posto glasova. Praktički suprotna situacija bila je u Đurđevcu u kojemu je Kešer osvojio 80,33 posto birača. U Križevcima je Tucaković također bio trijumfalan s 62,04 posto glasova. Bilo je i mjesta gdje su se baš svi, odnosno 100 posto birača, odlučili za jednog od kandidata. U slučaju Mladena Kešera to je bio, naravno, Kalnik, ali i Novo Virje. Slavka Tucakovića podržali su baš svi SDP-ovci iz Đelekovca, Legrada i Podravskih Sesveta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×