23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nova politička stranka

FOTO Službeno osnovana Mreža nezavisnih lista, Koren očekuje podršku HDZ-a u pohodu na županiju
F

Želimo da se pridruže novi, mladi ljudi, intelektualci koji mogu dati novu energiju i viziju, rekao je Darko Koren.

Ne propustite

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici jučer je održana osnivačka sjednica Mreže nezavisnih lista.

Nešto više od stotinjak članova Mreže izabralo je predsjednika i potpredsjednike stranke, a podršku su došli pružiti i, između ostaloga, čelnik županijskog HDZ-a Darko Sobota, HDS-ov Branko Hrg te Dražen Keleminec iz A-HSP-a.

Prema očekivanjima, Darko Koren, osnivač platforme Mreža nezavisnih lista izabran je i za prvog predsjednika stranke, a potpredsjednici su Miljenko Flajs, Đurđica Mustaf, Goran Gregurek, Vjekoslav Maletić i Željko Šantić.

Foto: Matija Gudlin

Kao što je Koren i ranije pojasnio, organiziranje Mreže potaknuto je nezadovoljstvom dijela HSS-ovaca politikom stranke i predsjednikom Krešom Beljakom, no stranka će nastojati privući i osobe koje nemaju veze s HSS-om pa ni politikom. Prvi im je cilj nastupiti na lokalnim izborima u svibnju kada će župan Koren ući u utrku za još jedan mandat.

– U velikom broju općina i gradova imat ćemo svoje kandidate za čelnike, a planiramo imati i listu za županijsku skupštinu kao i kandidata za župana. Očekujem da ćemo predstavljati značajan politički faktor na području Podravine i Prigorja – rekao je župan.

Vjeruje da će tome promoći podrška načelnika i donačelnika brojnih općina koji su se pridružili Mreži, što stranci daje dobru startnu poziciju na izborima. Također, nada se podršci drugih stranaka poput HDZ-a, HDS-a i HSLS-a, čiji su predstavnici bili na osnivačkoj sjednici.

Foto: Matija Gudlin

– To će se vidjeti u idućih nekoliko dana, no važna je sama činjenica da su svi oni danas bili ovdje. Darko Sobota se biranim riječima izrazio o našoj dosadašnjoj suradnji i to je signal da postoji velika vjerojatnost da tu suradnju nastavimo i dalje –  optimističan je Koren.

Program stranke bit će svojevrsni produžetak HSS-ovih političkih ideja i stajališta.

– Program se neće previše razlikovati od programa stranke gdje nas je većina dosad bila, no moja velika želja je da ga nadogradimo novim idejama. Ne bi bilo dobro da se zatvorimo sami u sebe, moramo otvoriti politički nastup ljudima izvana. Želimo da se pridruže novi, mladi ljudi, intelektualci koji mogu dati novu energiju i viziju – najavio je Koren.

Iako je stranka registrirana kao nacionalna, zasad ne planiraju nastup izvan Koprivničko-križevačke županije, no ni ne isključuju tu mogućnost u budućnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KUD Srce na Prkačijadi

Kolači s njihovog štanda razgrabili su se u manje od pola sata! Doznali smo tajnu najslasnijih prkača

Virovska prkačijada okupila je brojne ljubitelje slatkog, kolača, keksića i tradicionalnih poslastica. A tko ih može bolje raditi nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×