9 C
Koprivnica
Nedjelja, 2. travnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Plan za cikloturizam

FOTO Spoj biciklističkih ruta, gastronomije, vina i novih sadržaja privlačit će turiste, a sve će biti zaokruženo posebnom stranicom i aplikacijom
F

Kao što je istaknuo pročelnik Marijan Štimac, dosad su turisti koji su prolazili od Austrije prema istoku uz rijeku Dravu zapravo prolazili mimo Koprivničko-križevačke županije, a sada će se to promijeniti.

Ne propustite

Turistička ponuda Podravine i Prigorja uskoro će biti obogaćena spojem cikloturizma, gastronomske ponude i odličnih vina.

U vinariji Pomona u Starigradu predstavljene su aktivnosti planirane do 2020. godine. Među njima je županijska etiketa vina, oznake Bed&bike za objekte koji imaju smještaj i ugostiteljsku ponudu za cikloturiste te Bike friendly oznake za objekte za potrebe cikloturista, od odmorišta i servisa pa do hotela i kušaonica.

Sve je zaokruženo internetskom stranicom i aplikacijom, koje je izradila tvrtka Kosinus, a one će u svakom trenutku cikloturistima pružati informacije o biciklističkim rutama, sadržajima i lokacijama. Internetska stranica je i prezentirana brojnim gostima u vinariji Pomona.

– Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica su u sklopu svoje strategije razvoja hrvatskog turizma zamislili da na ovom kontinentalnom dijelu države postoje potencijali za razvijanje drukčijih vrsta turizma. Prepoznata je mogućnost korištenja cikloturizma, a naša županija je po tome i otprije poznata i angažirana u uspostavi biciklističkih staza. ovim projektom namjeravamo sve to još i proširiti, formirati još više staza i iskoristiti potencijale koje ovaj prostor pruža – rekao je župan Darko Koren.

Cikloturizam
Foto: Ivan Brkić

Kao što je istaknuo pročelnik Marijan Štimac, dosad su turisti koji su prolazili od Austrije prema istoku uz rijeku Dravu zapravo prolazili mimo Koprivničko-križevačke županije, a sada će se to promijeniti.

– Imat ćemo ulazne table u Legradu i u Podravskim Sesvetama na kojima će se vidjeti što se ovdje nudi na deset obuhvaćenih ruta, sve sadržaje cjelokupne turističke ponude. Za to imamo i web aplikaciju, a izradili smo i posebne prometne znakove na kojima je QR kod. Kada se on skenira, cikloturist će vidjeti gdje se nalazi, kamo ide i koji ga sadržaji čekaju na ruti – rekao je Štimac te je napomenuo da 80-ak korisnika već ima oznake Bed&bike i Bike friendly.

Cikloturizam
Luka Košćak // Foto: Ivan Brkić

Vino je također dio županijske turističke ponude. Enolog vinarije Kostanjevec Luka Košćak smatra da etiketa županijskog vina može itekako pomoći razvoju te grane u ovom kraju.

– To je inicijativa već poznata u Hrvatskoj, to je dobro za promociju cijelog kraja i regije, a samim time dobro je i za pojedinačne vinare jer možemo zajednički nastupati na širem tržištu. Poboljšanja su iz godine u godinu spora, ali vidljiva. Vidi se napredak i na planu kvalitete i na planu prodaje vina, puno je uloženo u tehnologiju i opremanje vinarija, ali i u edukaciju. Vrlo smo zainteresirani i za turiste na biciklima, oni promoviraju zdrav način života i mislim da mi s vinima od toga ne moramo bježati. Puno je vinograda koji se okreću ekološkoj proizvodnji vina, a sinergija biciklizma, gastronomije i vina bila bi odlična – zaključio je Košćak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

MODA NA ULICI

Skockana Sanda u proljeće zakoračila s malo ruža i baš originalnom jaknicom

Usred smo prijelaznog razdoblja kada po običaju spremamo deblju garedrobu, a vadimo tanje odjevne komade. Jutra su prohladna pa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti