15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Plan za cikloturizam

FOTO Spoj biciklističkih ruta, gastronomije, vina i novih sadržaja privlačit će turiste, a sve će biti zaokruženo posebnom stranicom i aplikacijom
F

Kao što je istaknuo pročelnik Marijan Štimac, dosad su turisti koji su prolazili od Austrije prema istoku uz rijeku Dravu zapravo prolazili mimo Koprivničko-križevačke županije, a sada će se to promijeniti.

Ne propustite

Turistička ponuda Podravine i Prigorja uskoro će biti obogaćena spojem cikloturizma, gastronomske ponude i odličnih vina.

U vinariji Pomona u Starigradu predstavljene su aktivnosti planirane do 2020. godine. Među njima je županijska etiketa vina, oznake Bed&bike za objekte koji imaju smještaj i ugostiteljsku ponudu za cikloturiste te Bike friendly oznake za objekte za potrebe cikloturista, od odmorišta i servisa pa do hotela i kušaonica.

Sve je zaokruženo internetskom stranicom i aplikacijom, koje je izradila tvrtka Kosinus, a one će u svakom trenutku cikloturistima pružati informacije o biciklističkim rutama, sadržajima i lokacijama. Internetska stranica je i prezentirana brojnim gostima u vinariji Pomona.

– Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica su u sklopu svoje strategije razvoja hrvatskog turizma zamislili da na ovom kontinentalnom dijelu države postoje potencijali za razvijanje drukčijih vrsta turizma. Prepoznata je mogućnost korištenja cikloturizma, a naša županija je po tome i otprije poznata i angažirana u uspostavi biciklističkih staza. ovim projektom namjeravamo sve to još i proširiti, formirati još više staza i iskoristiti potencijale koje ovaj prostor pruža – rekao je župan Darko Koren.

Cikloturizam
Foto: Ivan Brkić

Kao što je istaknuo pročelnik Marijan Štimac, dosad su turisti koji su prolazili od Austrije prema istoku uz rijeku Dravu zapravo prolazili mimo Koprivničko-križevačke županije, a sada će se to promijeniti.

– Imat ćemo ulazne table u Legradu i u Podravskim Sesvetama na kojima će se vidjeti što se ovdje nudi na deset obuhvaćenih ruta, sve sadržaje cjelokupne turističke ponude. Za to imamo i web aplikaciju, a izradili smo i posebne prometne znakove na kojima je QR kod. Kada se on skenira, cikloturist će vidjeti gdje se nalazi, kamo ide i koji ga sadržaji čekaju na ruti – rekao je Štimac te je napomenuo da 80-ak korisnika već ima oznake Bed&bike i Bike friendly.

Cikloturizam
Luka Košćak // Foto: Ivan Brkić

Vino je također dio županijske turističke ponude. Enolog vinarije Kostanjevec Luka Košćak smatra da etiketa županijskog vina može itekako pomoći razvoju te grane u ovom kraju.

– To je inicijativa već poznata u Hrvatskoj, to je dobro za promociju cijelog kraja i regije, a samim time dobro je i za pojedinačne vinare jer možemo zajednički nastupati na širem tržištu. Poboljšanja su iz godine u godinu spora, ali vidljiva. Vidi se napredak i na planu kvalitete i na planu prodaje vina, puno je uloženo u tehnologiju i opremanje vinarija, ali i u edukaciju. Vrlo smo zainteresirani i za turiste na biciklima, oni promoviraju zdrav način života i mislim da mi s vinima od toga ne moramo bježati. Puno je vinograda koji se okreću ekološkoj proizvodnji vina, a sinergija biciklizma, gastronomije i vina bila bi odlična – zaključio je Košćak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×