noviteti

FOTO Spomenik braniteljima postavljen pred Podravkom, stigao i “Začin života” u obliku srca, zaštićen je od pogleda do srijede

Na desetak metara s desne strane žlice postavljen je mramorni spomenik braniteljima na kojem su istaknuta imena Podravkaša stradalih u Domovinskom ratu

14:20h
0
Foto: Ivan Balija

Nova skulptura “Začin života” postavljena je tijekom prijepodneva u Starčevićevoj ulici, pred upravnom zgradom Podravke. Začin života svoje je mjesto dobio s lijeve strane bazena sa žlicom, dok je na desetak metara s njene desne strane postavljen mramorni spomenik braniteljima na kojem su istaknuta imena Podravkaša stradalih u Domovinskom ratu.

Začin života u obliku je srca i djelo je akademskog kipara Nikole Vudraga koji je osobno prisustvovao postavljanju željezne skulpture. Ubrzo nakon što su radnici odradili tehnički dio posla, skulptura je omotana najlonom koji će je štititi od pogleda javnosti do srijede.

Inače, Vudrag je 33-godišnji varaždinski kipar, koji je godinama živio i stvarao u Francuskoj. U Varaždinu je već napravio skulpturu Nikole Tesle, visoku 13 metara, i bistu Franje Tuđmana u Murskom Središću, za koju stručnjaci tvrde da je najrealističnija, a radio je i na realizaciji kovanica za euro.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW