Velikodušna donacija

FOTO Sportaši udruge Veliko srce kreću po medalje na Olimpijadu uz pomoć opreme koju im je darovao Grad Koprivnica

Želimo biti što bolji, a hoće li to biti dovoljno za kakvu medalju, možemo se nadati, rekao je Alen Marošević.

17:00h
0
zoi  mg
Foto: Matija Gudlin

Sportaši udruge Veliko srce svojim vrhunskim rezultatima izborili su plasman na specijalne Zimske olimpijske igre u Austriji, a pohod na medalje olakšat će im vrijedna oprema koju im je donirala Gradska uprava.

Nataša Zamljačanec Plahinek, Vladimir Strmecki i Ivan Dujaković natjecat će se u disciplini trčanje na krpljama na 50 i 100 metara te štafeti, a očekivanja su im velika s obzirom na to da su nedavno u Delnicama na Prvenstvu Hrvatske osvojili četiri zlata. Njihov trener Alen Marošević nada se ponavljanju uspjeha i u Austriji.

– Za kvalificiranje na Olimpijske igre bilo je potrebno postizati dobre rezultate zadnje četiri godine u svim sportovima. Prije mjesec dana u Delnicama imali smo izlučno natjecanje i tamo smo osvojili četiri zlata, čime smo opravdali sva očekivanja. Treniramo svaki dan, bit ćemo maksimalno spremni i dat ćemo sve od sebe. Treba biti realan, mi smo sretni što smo se uopće uspjeli kvalificirati od 120 zemalja, to nam je velika nagrada za trud. Želimo biti što bolji, a hoće li to biti dovoljno za kakvu medalju, možemo se nadati – rekao je Marošević.

Grad Koprivnica olimpijcima darovao je svu potrebnu opremu za njihov nastup vrijednu 7000 kuna.

– Velika je čast i zadovoljstvo da imamo svoje predstavnike na Olimpijadi, jako smo ponosni na njih i drago nam je da smo uopće došli u mogućnost da uopće možemo pomoći. Ne želimo im stvarati pritisak, ali čekamo njihove rezultate i pripremamo doček za povratak s medaljama. Čestitam udruzi Veliko Srce jer bez takvih udruga ništa ne bi vrijedilo ovo što radimo na infrastrukturi u gradu. Grad čine ljudi, a Koprivnica je zaista jedno veliko srce – zaključio je v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW