14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Spustom rijekom Dravom obilježen ulazak Hrvatske u Europsku uniju
F

Ne propustite

Velikim spustom rijekom Dravom u organizaciji Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije i Udruge zaštite, pomoći i spašavanja na vodama iz Ferdinandovca obilježen je ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Spust je krenuo od ušća Mure u Dravu kod Legrada a završio kod Ferdinandovca, uz pristajanje u Prekodravlju na području Općine Gola.

Mnogobrojni učesnici, među kojima i župan Darko Koren i njegovi suradnici, pripadnici žurnih službi iz Hrvatske i Mađarske, te članovi brojnih udruga s područja naše i susjednih županija okupili su se u subotu 29. lipnja na obali Drave u Legradu, odakle je spust krenuo.

Uoči polaska upriličena je vatrogasna vježba, nakon čega je župan Koren okupljenima prigodno poručio kako u spustu Dravom koji je slijedio postoji simbolika koja važi i za hrvatski put u EU. „Važno je da nakon što uplovimo u europske vode ne izgubimo kormilara i da uvijek imamo svoj pravac koji moramo slijediti i čvrsto ga se držati, kako nas ne bi struja povukla u smjeru u kojem ne želimo ići.” poručio je župan, nakon čega je spust Dravom mogao krenuti.

U tridesetak čamaca na putovanje Dravom krenulo je oko 150 ljudi, koji su imali priliku uživati u ljepotama rijeke i njenog okoliša. Tijekom pristajanja kod Gole okupljene je dočekao načelnik Općine Stjepan Milinković, a tu su se od spusta oprostili predstavnici rendžera iz mađarske Županije Somogy i mađarske granične policije.

Sudionici spusta su potom nastavili vožnju prema Ferdinandovcu gdje ih je dočekao načelnik Branko Kolar u društvu članova udruge s područja đurđevačke Podravine. Bila je to posljednja stanica putovanja Dravom, rijekom koja spaja, koje je na simboličan način označilo ulazak Hrvatske i naše Županije 1. srpnja u Europsku uniju.

foto: Toni Hanžek

{vsig}vijesti/07-2013/130701-drava{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×