19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DRAMATIČNO JE U DRNJU

FOTO Stanovnici Autoputa evakuirani u školu, Tucaković: Vrhunac vodenog vala očekuje se između 12 i 16 sati, Dombaj: Još ne razmišljamo o evakuaciji Dravske ulice
F

Razmišljamo o tome da će i nakon povlačenja vode prijetiti opasnost od pandemije pa se i na to spremamo. Ono što nije dobro je da je Šoderica već poplavljena i da otpada solucija da se tamo preusmjeri dio vodenog vala, kao i činjenica da se voda najvjerojatnije neće povući minimalno dva do tri dana kaže Petar Dombaj

Ne propustite

U Drnju koje je trenutno najugroženije zbog izlijevanja rijeke Drave je i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik. Vrhunac vodenog vala, kaže on, očekuje se između 12 i 16 sati i tad bi vodostaj Drave kod Botova moga iznositi rekordnih 650 centimetara.

– Na terenu u Drnju je 118 vatrogasaca koji rade u smjenama i dolaze sa svih područja naše županije. Stanovnici Autoputa su evakuirani u školu, a sad će se raditi prokopi prema potoku Gliboki kako bi se i na taj način spriječilo nadiranje vode u naseljene dijelove Drnja. U podne tu dolazi i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i njihove ekipe koje će također pomoći u obrani od poplava – istaknuo je Slavko Tucaković.

Slavko Tucaković//Foto: Ivan Balija

Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje ističe kako sve ekipe vatrogasaca i dobrovoljaca rade dobar posao i da je voda puštena u sva moguća polja čime je zasad Dravska ulica obranjena od većeg nadiranja vode.

– Pustili smo vodu i u potok Gliboki, a sad slijede prokopavanja na tri lokacije u Dravskoj ulici kako bi i na taj način spriječili poplave kuća. Zasad se na razmišlja o evakuaciji stanovnika Dravske ulice, ali smo pripravni i za takav scenariji, no nadamo se da do njega neće doći. Razmišljamo o tome da će i nakon povlačenja vode prijetiti opasnost od pandemije pa se i na to spremamo. Ono što nije dobro je da je Šoderica već poplavljena i da otpada solucija da se tamo preusmjeri dio vodenog vala, kao i činjenica da se voda najvjerojatnije neće povući minimalno dva do tri dana  – kaže Petar Dombaj.

Petar Dombaj//Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×