17.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVA POBUNA U KUNOVEC BREGU

FOTO Stanovnici Goričke ulice: Grad nam je obećao asfalt ove godine, ali opet ništa od toga, Golubić: Prvo se mora trajno riješiti oborinska odvodnja
F

Dosta nam je toga da ne možemo normalno prozračiti kuće zbog prašine koja se stvara prilikom prolaska auta i da su nam svako malo dvorišta puna nanosa pijeska kažu stanovnici Goričke ulice

Ne propustite

Stanovnici Goričke ulice u koprivničkom prigradskom naselju Kunovec Breg već duže vrijeme traže da se da se put u njihovoj ulici asfaltira. Sad je završena izgradnja kanalizacijske mreže pa, kažu stanovnici, nema više prepreka da se i put uredi na odgovarajući način.

Njihovo ponovno nezadovoljstvo izazvalo je informacija da niti u ovoj godini put neće biti asfaltiran. Samo je na ulazu u ulicu postavljen OB asfalt pa su i dalje svakodnevno suočeni s oblacima prašine koji se stvaraju kad auti prolaze uz njihove kuće.

Dodatni problem im stvara i odvodnja oborinskih voda pa nakon svake kiše njihova dvorišta puna su i nanosa pijeska.

Kunovec Breg, Gorička
Foto: Ivan Balija

– Grad je dobro upoznat s našim problemima i u više navrata smo tražili da se put asfaltira. Dobili smo obećanje da ćemo ove godine konačno dobiti asfaltnu podlogu, a sad smo saznali da neće biti ništa od toga i da je uređen samo ulaz u našu ulicu – kažu ogorčeni stanovnici Goričke ulice.

Trn u oku im je, dodaju, i to što je u susjednoj Vinogradskoj ulici skoro na kompletnom putu postavljen OB asfalt, a tamo tek treba početi izgradnja kanalizacijske mreže.

– Nije nam jasno zašto se asfaltirao put koji će se morati prekopavati radi izgradnje kanalizacije, a naš je ostao neuređen, iako su postavljene kanalizacijske cijevi. Nakon svake kiše put u našoj ulici je pun udarnih rupa, a za novac koji je uložen u sanaciju, mogao se bez problema asfaltirati. Ta sanacija rupa je uzaludna jer svaka nova kiša donosi i nova oštećenja pa je i zbog toga asfaltiranje jedino pravo rješenje. Dosta nam je toga da ne možemo normalno prozračiti kuće zbog prašine koja se stvara prilikom prolaska auta i da su nam svako malo dvorišta puna nanosa pijeska – ističu stanovnici Goričke ulice.

Tomislav Golubić, gradski pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstva kaže kako je asfaltiranje Goričke ulice OB asfaltom predviđeno u idućoj godini.

Kružni tok
Tomislav Golubić // Foto: Ivan Balija

– Još uvijek se u većini ulica u Kunovec Bregu zbog komplicirane konfiguracije terena traže trajna rješenja za odvodnju oborinskih voda i zbog toga je samo na ulazima postavljen OB asfalt. S obzirom na to da se sve one spajaju na državnu cestu moramo paziti da ne dođe do nanosa na glavnu prometnicu pa je ovo sad svojevrsno probno razdoblje u rješavanju odvodnje oborinskih voda i zbog toga će asfaltiranje u svim tim ulicama, pa tako i Goričkoj, biti obavljeno u idućoj godini. U Vinogradskoj ulici uz put je odvodni kanal i kako tamo nema problema s odvodnjom u većem dijelu ulice je postavljen OB asfalt – pojašnjava pročelnik Golubić.

Kunovec Breg, Gorička
Foto: Ivan Balija
Kunovec Breg, Gorička
Foto: Ivan Balija
Kunovec Breg, Gorička
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDAN] Danas četiri dame slave svoj dan!

Rita je razgovorljiva, izravna, topla i autentična. Helena je harmonična, entuzijastična, liberalna, eminentna, nadarena i autentična. Jagoda je jednostavna, autentična, gipka,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×