Nagrada Šegrt Hlapić

FOTO Strukovna škola Đurđevac pokazala se kao najbolja škola za obrtnička zanimanja u ovoj godini

Ova nagrada potvrda je rada učenika, djelatnika škole i učeničke zadruge Picoki koji su i ove školske godine sudjelovali u brojnim aktivnostima kojima se promiču strukovna zanimanja.

11:22h
0
Frizerski smjer // Foto: djurdjevac.hr

Povjerenstvo za dodjelu nagrade Šegrt Hlapić Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je nagradu Šegrt Hlapić za 2017. godinu Strukovnoj školi Đurđevac za najbolju strukovnu školu za obrtnička zanimanja.

Uručenje nagrade bit će 30. lipnja u hotelu Westin na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore povodom Dana Komore.

Ova nagrada potvrda je rada učenika, djelatnika škole i učeničke zadruge Picoki koji su i ove školske godine sudjelovali u brojnim aktivnostima kojima se promiču strukovna zanimanja.

Škola promovira obrtnička zanimanja kroz manifestacije koje sama organizira, dane otvorenih vrata, sajam učeničkih zadruga, te posjete i prezentaciju rada u osnovnim školama na našem upisnom području. Prezentiranjem rada škole na obrtničkim sajmovima i sajmovima inovacija srednjoškolce se povezuje s potencijalnim poslodavcima iz lokalne zajednice te se promoviraju strukovna zanimanja među mladima.

Promocija zanimanja automehatroničar // Foto: djurdjevac.hr

Ove godine Škola se plasirala na državno natjecanje iz obrazovnog sektora promet i logistika na kojem je učenik trećeg razreda Matija Tržić osvojio treće mjesto u natjecateljskoj disciplini vozač motornog vozila. Dosad je sudjelovanjem na Državnoj smotri učeničkih radova iz elektrotehnike i računalstva predstavila inovativne uratke učenika iz područja robotike i automatiziranog upravljanja.

Doprinos promicanju strukovnih zanimanja dao je i projekt “Poduzetnik za 5”, a  škola je samostalno ili kao partner sudjelovala i u brojnim drugim projektima.

Škola obrazuje kadrove za obrtnička zanimanja automehatroničar, elektroničar-mehaničar, frizer, kozmetičar, stolar, strojobravar, CNC operater, kuhar, konobar te instalater grijanja i klimatizacije, u kojima je naglasak stavljen na praktičnu nastavu čime se nakon odrađivanja pripravničkog staža polaznicima omogućuje polaganje majstorskog ispita. Na taj način škola stvara preduvjete za daljni razvoj obrtništva.

Radovi učenika elektrotehničkih zanimanja // Foto: djurdjevac.hr

Izvor: Strukovna škola Đurđevac via djurdjevac.hr