18.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
osnovne i srednje škole

FOTO Svečano otvorena međunarodna Mathema koja je okupila više od 1200 zaljubljenika u matematiku
F

Tijekom natjecanja u OŠ Braće Radić za osnovnoškolce i u Gimnaziji Fran Galović za srednjoškolce održat će se i međunarodni skup o obrazovnim sustavima i metodama.

Ne propustite

Četvrtu godinu za redom Koprivnica je domaćin Matheme, najvećeg matematičkog ekipnog natjecanja u Hrvatskoj, a od ove godine i međunarodnog. Na Mathemu je prijavljeno više od 1000 učenika u više od 450 ekipa i stotinjak mentora.

Natjecatelja ima sa svih strana svijeta, pa će se tako za titulu najboljih boriti učenici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Estonije, Cipra i Grčke. Tijekom natjecanja u OŠ Braće Radić za osnovnoškolce i u Gimnaziji Fran Galović za srednjoškolce održat će se i međunarodni skup o obrazovnim sustavima i metodama.

– Ovo je velik izazov i za nas i za njih, da malo odmjerimo matematičke snage. Cilj ovog natjecanja je da što više djecu usmjeravamo na timski rad jer budućnost je u tome. Nije to klasično rjeašvanje testa, već imamo 25 zadataka koji idu od najjednostavnijih ka složenima. Učenici se moraju dogovoriti tko će rješavati ‘kobasice’, a tko jednostavnije zadatke – rekla je Mara Grašić i dodala kako iz Hrvatske imaju prijavljene ekipe iz 18 županija.

Jedna od glavnih zadaća ovakvih natjecanja je da pokažu da matematika može biti zabavna. U Koprivnici je danas više od 1200 učenika i mentora, zaljubljenika u matematiku. Jedni od njih je bosanskohercegovačka ekipa iz Tešnja koju predvodi mentor Ferid Dizdarević.

Foto: Matija Gudlin
Gosti iz Tešnja // Foto: Matija Gudlin

– Doveli smo dvije ekipe učenika sedmog i osmog razreda OŠ Huso Hodžić. Prvi put smo na ovom natjecanju, pripremamo se kroz razna natjecanja, općinska, kantonalna, federalna i druga. Treba s djecom puno raditi van redovnih satova nastave. Djeca moraju biti zainteresirana za nastavu. Uvijek ima djece koje vole matematiku i koja vole što više naučiti – rekao je on.

– Jako volim matematiku i to mi je jedan od najdražih predmeta. Puno sam se pripremao sa svojim kolegama. Najviše volim to logičko razmišljanje u matematici – rekao je Kristijan, polaznik petog razreda OŠ Lučko.

U svečanom dijelu otvaranja Matheme za osnovnoškolce sve učenike i mentore pozdravio je Krešo Grgac, ravnatelj OŠ Braće Radić koja je ugostila sve goste. Puno sreće i novih prijateljstava poželjela je i Ana Mušlek koja je predstavljala Županiju, a s istim željama okupljene je pozdravio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

U OŠ Braće Radić otvoreno je natjecanje za osnovnoškolce, dok će se ista stvar u 13 sati održati u Gimnaziji Fran Galović, samo za srednjoškolce. Rezultati će biti poznati iza 16 sati.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×