Trokut-Novska

FOTO Svečanom komemoracijom HVIDRA Đurđevac odala počast poginulim hrvatskim braniteljima

Članovi HVIDRA-e ovom prilikom posjetili su i upalili svijeće kod spomen ploča u Bairu za poginule suborce Zlatka Zubića i Tomu Čižmešinkina.

10:35h
0
Foto: Grad Đurđevac

Na spomen području Trokut-Novska koje se nalazilo na zapadno-slavonskom ratištu, održana je svečana komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata od 1991. do 1995.

Na dan početka operacije Orkan, 29. listopada, odali su počast za 314 branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja.

Na bojišnici zapadne Slavonije sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije, a u spomen na poginule branitelje iz Đurđevca, Koprivnice i Križevaca te okolnih općina vijenac je položila i delegacija HVIDRA-e Đurđevac.

Nakon svete mise, uslijedio je prigodni program prisjećanja na Domovinski rat i doprinos hrvatskih branitelja u borbi za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske.

Članovi HVIDRA-e ovom prilikom upalili su i svijeće kod spomen ploča u Bairu za poginule suborce Zlatka Zubića i Tomu Čižmešinkina.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac