11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odabir srednje škole

FOTO Svi osmaši dobit će vodič kroz županijske srednje škole, Ana Mušlek: Odgovara na pitanja što će naučiti i gdje mogu raditi
F

Vodič je izdan u tiskanom i u elektronskom obliku.

Ne propustite

U dvorani koprivničke Srednje škole danas je predstavljen Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije. Njime je cilj učenicima osmih razreda osnovnih škola olakšati izbor zanimanja i upoznati ih s programima koje srednje škole s područja županije nude.

Vodič je izdan u tiskanom i u elektronskom obliku.

– Već smo drugu godinu zaredom odlučili pronaći alat kojim bismo dostupnost upisa u srednje škole učinili lakšima svim učenicima osnovnih škola, a pred kojima je odluka o tome gdje će nastaviti svoje srednjoškolsko obrazovanje. Naravno, uz pomoć svojih roditelja, koji im moraju u tome pomoći. Smatramo da će ovaj vodič biti prikladan alat za donošenje takve odluke. Publikacija sadrži sve potrebne podatke o upisima svih programa u sve naše srednje škole – objašnjava župan.

Cilj je materijale što prije distribuirati po školama.

–  Zahvaljujem svim sudionicima ovog projekta, našim partnerima, Gospodarskoj i obrtničkoj komori, Zavodu za zapošljavanje, ali prije svega ravnateljima srednjih škola koji su imali vrlo aktivnu ulogu u pripremi ovog materijala – rekao je Koren.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek otkrila je kako su s idejom Vodiča za osmaše krenuli zbog pandemije, no nastavit će ga tiskati i dalje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Vodič je tiskan u 1500 primjeraka, sadrži stotinjak stranica i konceptualno je sadržan u nekoliko cjelina. Najvažniji dio je predstavljanje škola kroz programe koje one provode. Svaka škola ima upisni plan i osnovne informacije, a onda su predstavljeni programi zanimanja. Također, odgovaraju na pitanja što će učenici naučiti i gdje mogu raditi. Vodič je vizualno i opisno prilagođen našoj ciljanoj skupini, a to su učenici osmih razreda i njihovi roditelji. Bit će distribuiran po osnovnim školama, danas ćemo zamoliti ravnatelje da svim učenicima osmih razreda podijele Vodič, a također će biti dostupan na našoj mrežnoj stranici u digitalnom obliku pa svi koje to zanima mogu kod nas provjeriti – zaključila je Mušlek.

Vodič se može preuzeti na sljedećem linku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×