Ruglo grada

FOTO Tko je odgovoran za smeće, glomazni otpad i nepokošenu travu usred grada?

15:30h
0
Smeće u prolazu između Miškinine i Ledinske // Foto: Matija Gudlin

Iako se svakim danom radi na uređenju okoliša, uvijek se nađu crne točke koje su slučajno ili pak namjerno zanemarene i tako postale ruglo grada ili naselja.

Naši čitatelji javili su nam za dvije takve točke u gradu, o kojima se prema njihovim riječima već dulje vrijeme ne vodi briga.

Problem u Herešinskoj // Foto: Čitatelj
Problem u Herešinskoj // Foto: Čitatelj

– U Herešinskoj ulici, udaljenoj niti kilometar od centra grada, prava je mala džungla. Trava uz rubnjake do prošle godine redovno je održavana kao i svugdje u gradu, no iz nekog razloga više nitko ne kosi tu travu – požalila nam se čitateljica Žana.

Skrenuli smo pažnju na ovaj problem gradskom komunalnom poduzeću iz kojeg su nam javili kako navedena zelena površina nije uključena u godišnji program održavanja zelenih površina, već spada u cestovni pojas.

Ipak, danas ujutro flaksericom je pokošena trava i odrezani su grmovi oko stupova, strujnih i telefonskih kutija.

Smeće pokraj stadiona // Foto: Matija Gudlin
Smeće pokraj stadiona // Foto: Matija Gudlin

Drugi problem na koji nas je čitateljica upozorila je na pješačkom prolazu koji spaja ulicu Mihovila Pavleka Miškine i Ledinsku ulicu. Naime, pokraj pješačkoj puta koji se redovno održava raste grmlje i drveće koje krije razni komunalni otpad. U ovom slučaju krivi su građani koji se svojim neobičnim ponašanjem rješavaju otpada. Nedavno je u navedenu šikaru bačena i stara fotelja.

Iz Komunalca poručuju kako je otpad vjerojatno odložen na privatnoj čestici kčbr. 1211/1.

– Za nepropisno odbačeni otpad nepoznatog počinitelja troškove snosi jedinica lokalne samouprave (sanacija divljih odlagališta), pa bi nalog za to uklanjanje trebali dobiti od komunalnog redara. Mi smo danas ujutro poslali naše radnike da to sklone i očiste jer je to najbrži način rješavanja tog problema – izjavila je Petra Bijač iz Komunalca.

Pozivamo čitatelje da nam se jave s ovakvim ili sličnim problemima kako bi zajedno učinili naše životne prostore ljepšima.