avantura života

FOTO Trojica zaljubljenika u biciklizam iz Virja kenuli u osvajanje Budimpešte, Bratislave i Beča: Prkosili smo oluji u Mađarskoj, idemo dalje.

18:30h
0
Foto: Facebook

Tri mlada Virovca, Tomislav Gregurić i braća Bruno i Mario Kodba, odlučili su se upustiti u avanturu života te biciklima iz Virja krenuti na put- u osvajanje Budimpešte, Bratislave i Beča kao krajnje odredišne točke.

S obzirom na to da su sva trojica zaljubljenici u bicikliranje i prirodu, bez problema su se dogovorili i krenuli na put.

– Nakon cjeloljetnih priprema u subotu smo, u osam ujutro, krenuli prema Balatonu. Do Nagytada nam je sve išlo glatko, a onda smo upoznali mađarski vjetar koji nam je cijelo vrijeme puhao u prsa i zadavao velike probleme. Najgora stvar je bila ta što je uzorkovao oluju koja nas je pogodila odmah prve večeri. Na svu sreću, šatori kupljeni za ovo putovanje su izdržali, tako da smo sljedeći dan suhi ustali i odmah u šest krenuli s pripremom za daljnji – ispričali su nam Tomislav, Mario i Bruno.

Foto: Facebook

Nakon odvoženih 122 kilometra po seoskim cestama do Balatona, iznenadila ih je prva biciklistička staza uz mađarsko jezero, tako da su prvih 50 kilometara do grada Siofoka odvozili bez problema.

– No, izlaskom iz grada krenuli smo državnom cestom koja nas je odvela do našeg novog kampa u mjestu Gárdony. Mjesto je smješteno na jezeru Velence te nam je bilo potrebno oko 115 kilometara. Do kampa smo većim djelom vozili državnom cestom uz dosta gust promet. Taj dan smo pokušavali putem pronaći i dućan da kupimo stvari za večeru, ali ništa nije radilo.Tek smo kasnije saznali da je bio državni praznik. Nismo imali izbora pa smo ručali Istanbulskom restoranu pizzu jer ništa drugo nismo uspjeli prevesti što bi bilo za jelo – kazali su nam.

Jutros, u šest sati, već su krenuli dalje, prema Budimpešti, nakon prospavane hladne noći invazije komaraca koji im nisu dali mira. Ova dionica nije bila toliko zahtjevna s obzirom na to da je bila dugačka 47 kilometara.

Zasluženi odmor // Foto: Facebook

– S velikim veseljem smo ušli u Budimpeštu. Slijedi odmor pa razgledavanje grada. Do sad smo ukupno odvozili 286 kilometara. Hvala Općini Virje, Caffe bar Lotusu, Pro-Ping telekomu i Caffe bar Lediu na donacijama i pomoći jer su nam stvarno olakšali putovanje – istaknuli su biciklisti.

U petak planiraju stići na cilj – u Beč.

Pred njima je još mnogo izazova kojima su spremni odoljeti da bi stigli tamo kamo su i naumili, a ove avanturiste možete pratiti i na Facebooku gdje šaljivim videima i fotografijama dočaravaju svoje putovanje.