- Oglas -

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas na ŠRC-u u Đurđevcu. Stotine osnovnoškolaca preplavili su đurđevački stadion i pretvorili Đurđevac u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Telemach Dan sporta svečano su otvorili Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih, a Plamen Igara u pratnji maskote donijeli su mali sportaši.

– Nakon koronavirusa i pauze sporta, vjerujem da su svi oduševljeni da mogu ponovno biti na sportskim borilištima. Zahvalio bih se svima na ovako velikom odazivu te zaželio svima puno sportske sreće – kazao je na otvorenju gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

- Oglas -

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Manifestacija je organizirana u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom, a okupila je 300-injak osnovnoškolca od 1. do 4. razreda s područja grada Đurđevca i županije koji su se mogli natjecati u graničaru i atletici te se boriti za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

U graničaru prvo mjesto su odnijeli učenici 3.a razreda, drugoplasirani su bili učenici 4.b razreda, dok su na trećem mjestu učenici 3. b razreda. U atletici u kategoriji djevojčica 2012. godišta i mlađe, prvo mjesto osvojila je Viktorija Topločić, drugo mjesto Mia Molnar, a na trećem mjestu je završila Tia Sabočanec.

U kategoriji dječaka 2012. godište na prvom mjestu se plasirao Frano Robotić, drugo mjesto je osvojio Luka Jozek, a trećeplasirani bio je Ivan Špoljar. Utrka u atletici održala se i kategoriji 2010. godišta i mlađe, gdje je od djevojčica prvo mjesto osvojila Heidi Esterajher, drugoplasirana je bila Morena Kožar, a treća Sara Kucel.

Od dječaka najbolji je bio Miha Vukašinović koji je osvojio visoko prvo mjesto, zatim Leon Gračan na drugom mjestu te Pavao Stanešić koji je završio na trećem mjestu.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativa događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).