ČARLIJEV SVIJET

FOTO U Galeriji Koprivnica otvorena divna izložba igračaka Virovca Drage Turine

Izložba se svakodnevno može pogledati do 9. svibnja.

08:00h
0
Izlozba Carlijev svijet igracaka
Foto: Grad Koprivnica

Čarlijev svijet igračaka naziv je sinoć u Galeriji Koprivnica otvorene izložbe radova Drage Turine, scenografa rođenog u Virju za vrijeme Drugoga svjetskoga rata koji je tijekom života ostvario više od 250 scenografskih radova u brojnim kazališnim kućama, na televiziji i filmu.

– Svjedoci smo jednoga novoga modela potpuno novih didaktičkih igračaka koje su sasvim drugačije od onoga što se može vidjeti na ovoj izložbi – rekao je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin.

Muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec kazala je kako su na ovaj način posjetitelje željeli podsjetiti na radost koju mogu doživjeti kada preslagivanjem šarenih predmeta stvore nešto novo. Prijašnji ravnatelj Muzeja Marijan Špoljar rekao kako ni stručnjaci nisu svjesni veličine Drage Turine. Postavio ga je uz bok Atača kao još jednoga velikana.

Foto: Grad Koprivnica

– Čarli je, rekla bih, proročanski izrađivao sve ove igračke jer u suvremenom svijetu punom digitalne tehnologije i inovacije možda su baš ovakve stvari one koje će nas naučiti kako kreativno razmišljanje dolazi iz puno različitih izvora – izjavila je M. Zamljačanec, a prenose stranice Grada Koprivnice.

Izložbu je u ime gradskoga vodstva otvorila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, između ostaloga rekavši kako je jako podsjeća na izložbu Ivane Popović. Iskoristila je priliku te otkrila kako je projekt rekonstrukcije krovišta muzeja odobren od strane Ministarstva kulture, čime će dobiti 250 tisuća kuna.

Izložba se u Galeriji Koprivnica može svakodnevno pogledati do 9. svibnja.