20.7 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
živjeti zdravo

FOTO U gradskom parku otvorena Staza zdravlja sa spravama za vježbanje, Jakšić: Ovo je jedan koračić da izađemo iz locdowna
F

Projekt je vrijedan 180.000 kuna, kazao je Jakšić.

Ne propustite

U koprivničkom Gradskom parku danas je predstavljen projekt Živjeti zdravo čiji je nositelj Ministarstvo zdravstva, a provodi ga Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Aktivan je na nacionalnom nivou, provodi se sa svim županijskim zavodima. U Koprivničko-križevačkoj županiji započeo je 2017. godine.

Ravnateljica županijskog Zavoda dr. Draženka Vadla uvodno je kazala da je projekt započeo s aktivnošću Hodanjem do zdravlja, 20. listopada.

– Zatim smo 23. listopada na Zavodu održali konferenciju tog prvog javnozdravstvenog projekta, a sufinanciran je sredstvima iz EU – kazala je.

Projekt se sastoji od pet komponenti.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Jedna je zdravstveno obrazovanje koje uključuje obrazovanje vezano za zdravstvenu, tjelesnu aktivnost, za prehranu, spolno i mentalno zdravlje. Sljedeća komponenta je zdravlje i tjelesna aktivnost, a to je upravo ono što danas i stalno promoviramo, a isto tako zdravlje i prehrana. Vrlo je važno zdravo se hraniti. Zatim, zdravlje i radno mjesto te zdravlje i okoliš – ističe.

Aktivnost Hodanjem do zdravlja je segment komponente Zdravlja i tjelesne aktivnosti. Volonteri u parku se već godinama provode, a dio su komponente Zdravlje i okoliš.

– Prema podacima iz Grada, do sada je  2.700 naših sugrađana prohodalo Stazom zdravlja i napravilo 484 kilometra. Nastavimo tim tempom. Volonteri u parku su isto tako bili jako vrijedni pa ćemo i danas vježbati u parku i promovirati taj dio aktivnosti. Pozvala bih sve da smo aktivni, jer samo tjelesna aktivnost, zdrava prehrana utječe na fizičko i mentalno zdravlje – poručila je.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Pozvala je sve od 18 na dalje da se cijepe kako bi mogli otići bez maski do mora, jer, osim rada, vrlo važno je odmarati se, kazala je.

Staza je već isprobana na nekoliko stotina kilometara. Upotpunjena je dodatnim spravama za vježbanje, a otvorio ju je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Drago mi je da su oko nas mladi ljudi. Neka bude i ovo jedan koračić da izađemo iz lockdowna u kojem smo već podosta vremena, ne svojom voljom. Sve ono što danas otvaramo je već istestirano puno puta i sigurno je da utabanom stazom znamo u kojem smjeru želimo ići. Projekt je vrijedan 180.000 kuna – kazao je.

Sada je to doista staza zdravlja.

– Poslovica kaže U zdravom tijelu zdrav duh, nadam se da će svi građani koristiti ovo što sad imamo na raspolaganju na doista lijepim lokacijama i utabanim stazama kako bismo što brže izašli iz pandemije, ali i za razvoj budućih generacija – zaključio je.

U prigodnom programu sudjelovali su učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Srednje škole Koprivnica i djelatnici Sportskog centra Cerine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×