GODINA ČITANJA

FOTO U Hlebinama i Drnju uređene prostorije za čitanje, osnovnoškolci će uživati

Stvaranje kutaka, Book Nookova, osmišljeno je s ciljem popularizacije čitanja. Oba kutka su namijenjena učenicima od 1. do 8. razreda. Uz pozitivnu i poticajnu energiju, kutak u Drnju je već nakon drugog dana privukao prve korisnike, prvašiće koji su pretraživali i listali ponuđene naslove.

09:58h
0
Ureden prostor za citanje u Drnju i Hlebinama  e
Foto: hlebine.hr

Članovi Erasmus+ tima TITLE iz Osnovne škole Fran Koncelak u Drnju stvorili su kutak za čitanje u Drnju i Hlebinama i tako na poseban način obilježili ovogodišnju Godinu čitanja te u nju izvrsno utkali planirane projektne aktivnosti poticanja čitanja.

Stvaranje kutaka, Book Nookova, osmišljeno je s ciljem popularizacije čitanja. Oba kutka su namijenjena učenicima od 1. do 8. razreda. Book Nookovi će se, osim za projektne aktivnosti, koristiti i za sate razrednika, druženje uz knjige pod velikim odmorima ili za vrijeme čekanja autobusa te radionice s članovima TITLE tima. Doduše, tek će se s popuštanjem epidemioloških mjera ostvariti pun potencijal iskoristivosti kutaka.

Uz pozitivnu i poticajnu energiju, kutak u Drnju je već nakon drugog dana privukao prve korisnike, prvašiće koji su pretraživali i listali ponuđene naslove. Uz zabavne i eko slikovnice, učenici mogu pronaći uistinu raznolike naslove – od zabavnih knjiga Davida Walliamsa i Andyja Griffithsa do poučnih knjiga za mlade, kao što su “Naša kuća u plamenu”, “Kradljivica knjiga”, “U moru žive krokodili”, grafička novela “Zenobija” te naslovi hrvatskih autorica Ivone Šajatović i Silvije Šesto. Zaljubljenici u svemir i prirodu također mogu pronaći nešto za sebe. Svi naslovi kupljeni su sa svrhom korištenja u Eramus+ projektu TITLE.

Prema riječima glavne koordinatorice projekta Renate Tišler, prve planirane projektne radionice, koje će se održati u jednom od kutaka do kraja nastavne godine, vezane su uz prepoznavanje emocija u tekstu i proučavanje znanstvenih članaka.