14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U ORGANIZACIJI MUZEJA

FOTO U Hrvatskoj Sahari održana prva ljetna družionica, malene pomoćnice saznale sve o brizi oko životinja
F

Sudionice družionice imale su priliku upoznati se sa životinjama koje žive u mini zoološkom vrtu, ali i sa svim poslovima i obavezama koje rad sa životinjama iziskuje

Ne propustite

U organizaciji Muzeja Grada Đurđevca jučer je održana prva dječja ljetna družionica u Hrvatskoj Sahari.

Sudionice družionice imale su priliku upoznati se sa životinjama koje žive u mini zoološkom vrtu, ali i sa svim poslovima i obavezama koje rad sa životinjama iziskuje. O svakodnevnim zadacima, hranjenju životinja, čišćenju staja, održavanju prostora, sitnim popravcima i timarenju životinja iznimno zainteresiranim i radoznalim sudionicama družionice pričali su timaritelji Hrvoje i Matija. Iz njihovih priča saznale su sve o načinu ophođenja prema životinjama, poštovanju koje one iziskuju, načinu pristupa prema svakoj i dakako sve zanimljivosti i posebnosti kojima se svaka od zastupljenih vrsta odlikuje.

Naučivši u teoriji sve što ih je zanimalo, uskoro su nove pomoćnice naših timaritelja bile spremne i za praktični dio. Zelene livade okolo utvrde Stari grad neiscrpan su izvor svježe ispaše i stoga je jedan od dnevnih zadataka timaritelja svakodnevni otkos svježe trave, a jučer su taj zadatak povjerili svojim pomoćnicama. Nakon što su ubrale punu kantu trave, istom su nahranile uvijek gladne deve, magarce, ponije, ali i sve ostale životinje kojima je trava omiljena hrana. Nakon hranjenja došao je red na održavanju čistoće životinja. Nakon Matije i Hrvoja koji su pokazali kako se timare životinje, isto su jedva dočekale isprobati i polaznice ove vesele i zanimljive družionice. Nakon četkanja, hranjenja i druženja od nekoliko sati, koje se pokazalo iznimno zanimljivim, posebice magarcima i ponijima, koji su poput najvećih hedonista uživali u svakom potezu četke, došlo je i vrijeme rastanka. Osmijeh koji nije silazio s lica novih timariteljica dovoljan je dokaz o važnosti druženja i rada sa životinjama bez obzira na uzrast.

Svi zainteresirani osnovnoškolci pozvani su iduće srijede, 17. srpnja, na novu radionicu gdje će učiti o povijesti i izgledu utvrde Stari grad, a potom i crtati neki od prizora iz njene prošlosti.

Svi koji žele posjetiti veselu životinjsku ekipu iz sahare mogu to učiniti svakim danom od 12 do 18 sati, a vikendom, blagdanima i školskim praznicima od 10 do 18 sati. Ulaznice se prodaju u utvrdi Stari grad, a cijena im je 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu.

Uz to, uz kupljenu ulaznicu ostvaruje se popust od 5 posto na cijene pića i dnevnog menija u Restoranu i pivnici Stari grad, a najviše do 20 posto koliko ostvaruju obitelji s dvoje djece.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moja maturalna večer

[FOTO] POHVALNA AKCIJA Maturant Roman iz centra Svitanje postao model na jedan dan

U Zagrebu je šestu godinu za redom održana modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji zaklade Hrvatska...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×