17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
početna konferencija

FOTO U koprivničkom kampusu bit će Obiteljski centar, S. Čavić: Moći će se obratiti bilo tko nezadovoljan i željan promjene
F

Vrijednost projekta je oko 5,5 milijuna kuna, a nositelj Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Partneri su Koprivničko-križevačka županija te Centri za socijalnu skrb Križevci i Đurđevac.

Ne propustite

U sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održana je početna konferencija projekta Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije.

Vrijednost projekta je oko 5,5 milijuna kuna, a nositelj Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Partneri su Koprivničko-križevačka županija te Centri za socijalnu skrb Križevci i Đurđevac.

Foto: Ivan Balija
Danijel Rušak //Foto: Ivan Balija

– Rezultat je to sinergije lokalne zajednice, Grada Koprivnice te Županije. Iza nas stoji velika priprema, predanost, snaga volje i unutarnji motiv da zajedničkim korakom učinimo napredak za lokalnu zajednicu te da je učinimo još boljom i kvalitetnijom. Grad Koprivnica je izašao u susret te nam dao zgradu površine 300 kvadrata koja se nalazi na području bivše Vojarne – kazao je uvodno Danijel Rušak, v.d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Zamjenk župana Ratimir Ljubić pritom je čestitao svim djelatnicima CZSS-a Koprivnica na ambicioznom radu te na realizaciji ideje pa do njenog potpisivanja, također i na ovoj početnoj konferenciji.

– Uskoro ćemo biti svjedoci i započetih radova u Kampusu. Najbitnije je da Obiteljski centar, koji je nužno potreban, funkcionira i radi, a uz to će dobiti i materijalne uvjete, sigurno jedan kvalitetan prostor za rad gdje će se pružati savjetodavna i preventivna potpora ljudima. Ovo je prvi u nizu projekata koji su na području socijalne skrbi u našoj županiji – kazao je R. Ljubić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž pohvalila je dobru suradnju s koprivničkim CZSS-om.

– Radi se o iznimno vrijednim uslugama koje uključuju one koji su najslabiji u društvu, da revitaliziraju one koji su najslabiji u obiteljima, bilo zbog socijalnih, ekonomskih, psiholoških ili drugih okolnosti u kojima su se našli. To će biti izuzetna vrijednost i za grad Koprivnicu. Ovaj projekt je jedan u nizu projekata koji se provode u Kampusu iz Europskog socijalnog fonda.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nadam se da će ovaj primjer zajedničkog rada za opće dobro biti samo jedan u nizu kojima ćemo unaprijediti kvalitetu života i kojima se nijedan dio stanovništva neće osjetiti isključen – kazala je Ksenija Ostriž.

Projekt je zaživio u srpnju 2020., zahvaljujući regionalnom koordinatoru za područje Koprivničko-križevačke županije, Razvojnoj regionalnoj agenciji PORA, koji je ovom projektu pružao stručnu pomoć, kako u pripremi, tako i u provedbi.

Ravnateljica Melita Birčić istaknula je kako je suradnja i koordinacija Koprivničko-križevačke županije, koja je od samog početka bila uključena u čitavu priču i koordinirala  cijeli sektor socijale, neizmjerna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Bez Grada Koprivnice, koji je dao prostornu i logističku podršku, ne bi bilo ovakve uspješne realizacije projekta. Izazovi su veliki, a uvjerena sam da ih možemo ispuniti i realizirati. Ovih dana smo dobili potvrdu da je odobrena nova faza koja će osim  infrastrukture omogućiti osiguravanje plaća i edukacije zaposlenicima, koje su izuzetno bitne – rekla je M. Birčić.

Sam cilj i svrhu projekta te vizualni izgled zgrade i idejno rješenje predstavila je predstojnica Podružnice Obiteljskog centra Silvija Čavić. Provodit će programe obiteljske medijacije za sve ciljane skupine poput djece i mladih bez roditeljske skrbi, s teškoćama u razvoju, odrasle osobe s invaliditetom, starije i nemoćne osobe, trudnice, žrtve obiteljskog nasilja, udomiteljske obitelji, obitelji u riziku… Obiteljski centar će biti namijenjen za cijelo područje Koprivničko-križevačke županije.

– Pružat će savjetodavnu pomoć i provoditi preventivne aktivnosti za korisnike koji su u potrebi i motivirani rad. Bilo tko nezadovoljan, željan promjene, u potrazi za lijepim riječima, Obiteljski centar je mjesto gdje se može obratiti na bilo koji način, a to i jest njegova glavna uloga – rekla je S. Čavić.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Oštetili EU

UPRAVO Europski istražitelji “upali” u poznatu prehrambenu kompaniju, istraga u više županija

Kako doznajemo, europski istražitelji, to jest Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitnu istragu u više hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×