17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ulaganje u zdravstvo

FOTO U križevački Dom zdravlja stigao novi mamoraf, M. Hanžeković: Peta smo županija po odazivu na mamografski pregled
F

Nastojat ćemo tu jednu dinamiku konzistentnost naših politika u nabavi opreme nastaviti i nadalje ne samo u Križevcima, nego i u ostalim zdravstvenim prostorima. Najavljeno je i da ćemo i u Đurđevcu nabaviti jedan takav uređaj u jedno dogledno vrijeme, rekao je župan Koren

Ne propustite

Dom zdravlja Križevci dobio je novi uređaj za mamografiju s tomosintezom vrijedan 150.000 eura.

Stoga su danas križevački Dom zdravlja posjetili župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković koja je tom prilikom rekla da nabavu je financirala Koprivničko-križevačka županija iz svojih sredstava.

– Prijašnji uređaj bio je star osam godina, njegov vijek trajanje je završio i mi smo ga zamijenili novim uređajem. Vrijednost starog uređaja bio je 60.000 eura i tu se vidi omjer vrijednosti uređaja koja pokazuje o kojoj kvaliteti uređaja je riječ – rekla je Hanžeković.

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije sudjeluju u nacionalnom programu ranog otkivanja raka dojke. Riječ je o multidisciplinarnom radu jer je uključen Zavod za javno zdravstvo KKŽ koje upućuje pozive pacijenticama.

Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija

– U zadnjem ciklusu bilo je upućeno 15.000 poziva od čega smo imali odaziv žena od 60 posto gdje smo peta županija po odazivu što je jako dobro. Ovom prilikom skrenut ću pozornost ženama naše županije da se odazivu na poziv dok ga dobiju. Taj jedan dolazak može biti prilika za novi život jer nikad ne znamo što nosimo. Nacionalni program je izrađen na temelju određenih nalaza i pokazatelja i prevencija je ono što trebamo podržavati i na tome trebamo svi zajedno raditi – istaknula je Hanžeković.

Radiolog Krešimir Vlahek rekao je da bez županije ove mamografije ne bi bilo te da je u Križevce došao jedan vrhunski aparat.

– Ovo je 30 posto kvalitetniji aparat što znači 30 posto pozitivnih, odnosno manje negativnih nalaza. To je 30 posto žena koje imaju puno veće šanse za izlječenje i to je velika brojka – rekao je Vlahek.

Da će i dalje ulagati u opremu u zdravstvenim ustanovama potvrdio je župan Darko Koren.

Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija

– Mislim da smo po samoj toj kvaliteti podizanja standarda dovoljno čuli i to ne treba posebno elaborirati. Ono što ja mogu tu dodati da ćemo nastojati tu jednu dinamiku konzistentnost naših politika u nabavi opreme nastaviti i nadalje ne samo u Križevcima, nego i u ostalim zdravstvenim prostorima. Najavljeno je i da ćemo i u Đurđevcu nabaviti jedan takav uređaj u jedno dogledno vrijeme – poručio je Koren.

Zadovoljstvo ulaganjem u zdravstvo te zahvalnost za jedan ovakav uređaj iskazao je gradonačelnik Mario Rajn.

– Drago nam je da je prepoznat ovaj trenutak kada je mamograf itekako potreban. Izrazit ću i daljnju zahvalnost stručnom timu koji ovdje radi. Osim samih aparata bez ljudi ćemo teško bilo što napraviti stoga mi je drago da su prepoznati programi koje u zajedništvo s Domom zdravlja radimo – rekao je Rajn.

Dodajmo i da će se o najmu samog mamografa odlučivati na Županijskoj skupštini u utorak. Cijena mjesečnog najma iznosi 700 eura mjesečno.

Obilasku novog uređaja prisustvovale su i pročelnica Ana Mušlek te ravnateljice PORA-e Melita Birčić.

Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija
Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija
Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija
Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija
Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija
Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija
Uređaj za Mamografiju
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

LOVNO STRELJAŠTVO

Nevenko Jakopović pobjednik Kupa u slavonskoj Bzenici

Nevenko Jakopović, predsjednik županijskog Lovačkog saveza i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza pobjednik je lovno streljačkog Kupa u Bzenici. Lovački savez...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti