24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Javni poziv

FOTO U Križevcima predstavljen program “Biciklističke igre”, djeca i roditelji oduševljeni
F

Program "Biciklističkih igara" uvodi se u Dječji vrtić Križevci, Dječji vrtić "Zraka sunca", Dječji vrtić "Čarobna šuma" te vrtić u okviru Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, a organizirat će se u sklopu redovnog vrtićkog programa, u pravilu jednom tjedno.

Ne propustite

Na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima je održano javno predstavljanje programa “Biciklističke igre” za djecu.

Pozivu Grada Križevaca križevačkih dječjih vrtića odazvao se veliki broj roditelja i djece, koje je pozdravio inicijator uvođenja ove aktivnosti u Križevcima, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Križevci, biciklističke igre
FOTO: Grad Križevci

Program “Biciklističkih igara” uvodi se u Dječji vrtić Križevci, Dječji vrtić “Zraka sunca”, Dječji vrtić “Čarobna šuma” te vrtić u okviru Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, a organizirat će se u sklopu redovnog vrtićkog programa, u pravilu jednom tjedno.

– Odgajateljice iz navedenih dječjih vrtića, nakon prethodnih priprema te edukacije koju su za njih održali članovi Biciklističkog veleposlanstva Danske i Međunarodnog odbora Danske biciklističke federacije Lotte Bech i njen suradnik Balder Brøndsted, zajedno su s djecom, izvođenjem različitih igara na biciklu, predstavile način rada i učenja ovom metodom – poručili su iz Grada.

“Biciklističke igre” (engl. Cycling Games) su pedagoška metoda učenja kroz igru, razvijena u danskim dječjim vrtićima, gdje se igra smatra ključem učenja za djecu u dobnoj skupini od 2 do 6 godina, a koja se može usporediti s Montessori metodom usmjerenom prema poticanju djece na učenje kroz “smislenu igru” u kojoj su djeca aktivni sudionici.

“Biciklističke igre” obuhvaćaju brojne, djeci već poznate, igre u pokretu koje se izvode na biciklu, a imaju za cilj naučiti djecu voziti bicikl, razviti njihovu sigurnost na biciklu i prije svega, pružiti im radost vožnje biciklom.

Vježbanje na biciklu uz “Biciklističke igre” može započeti u dobi od 2-3 godine na biciklima za ravnotežu. Kroz igru djeca doživljavaju slobodu upravljanja biciklom, a usvajanjem biciklističkih vještina razvija se njihovo samopouzdanje.

“Biciklističke igre” potiču i motorički razvoj djece, razvoj ravnoteže, refleksa i orijentacije. Kroz interakciju s drugom djecom razvijaju se i socijalne vještine djeteta.

Križevci, biciklističke igre
FOTO: Grad Križevci
Križevci, biciklističke igre
FOTO: Grad Križevci
Križevci, biciklističke igre
FOTO: Grad Križevci
Križevci, biciklističke igre
FOTO: Grad Križevci
Križevci, biciklističke igre
FOTO: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Održana redovna skupština

FOTO Đurđevački umirovljenici planiraju pjevanje, ples i plivanje za podizanje kvalitete života

Đurđevački umirovljenici, okupljeni u Maticu umirovljenika, održali su svoju redovnu godišnju skupštinu. Skupštinu je vodio predsjednik Tomo Jozek, koji je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×