POKRAJ OŠ LJUDEVITA MODECA

FOTO U Križevcima prvi put postavljene sprave za djecu s invaliditetom, Rajn: U svakom se proračunu mogu pronaći sredstva za ovakve stvari

Ovo mjesto zamišljeno je kao mjesto gdje će se djeca razvijati i igrati sukladno mogućnostima te razvijati svoj potencijal. Tako će imati više mogućnosti za socijalizaciju, razvoj i stvaranje pozitivnih iskustva, kazala je ravnateljica vrtića Zraka sunca Terezija Horvat.

13:41h
0
IMG
Foto: Grad Križevci

Na dječjem igralištu pokraj sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici u Križevcima gradonačelnik Mario Rajn danas je predstavio sprave za djecu s invaliditetom. Inicijator akcije bio je Dječji vrtić Zraka sunca, a cilj akcije bio je i djeci invaliditetom omogućiti uživanje u ljuljački i vrtuljku.

– Vrlo nam je važno inkluzivno djelovati. Ovo je tek početak. Za ovo smo izdvojili 60-ak tisuća kuna, ali je daleko važnija stvar principa, a ne samo financija. U svakom se proračunu mogu pronaći sredstava za ovakve stvari, ali i niz drugih inicijativa – rekao je Rajn, dodavši kako je gradsko vodstvo partner na projektima Udruge osoba s invaliditetom Križevci te Udruge Maslačak.

Najviše ga, kazao je, raduju inicijative najmlađih koji prepoznaju potrebe svih članova društva.

– Ovo mjesto zamišljeno je kao mjesto gdje će se djeca razvijati i igrati sukladno mogućnostima te razvijati svoj potencijal. Tako će imati više mogućnosti za socijalizaciju, razvoj i stvaranje pozitivnih iskustva – kazala je ravnateljica Zrake sunca Terezija Horvat, dok je ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Mihaela Brkić istaknula kako je ovo primjer inkluzije.

Djeca crvene odgojne skupine vrtića otpjevala su prigodnu pjesmu, a potom s polaznicima COOR-a isprobali sprave.