profesionalni nogometaši

FOTO U Kunovec i Močile stigla po dva Brazilca, Jug: Jako vole imati loptu, trebat će vremena da se priviknu na naš nogomet

Zajedno s Karićem i Brazilcima, trener Jug navodi kako je sveukupno stiglo 12 igrača u Bratstvo. Dosad je bilo sigurno kako će proljetni dio prvenstva biti zanimljiv i napet, a ovo je samo šlag na tortu. 

14:10h
0
Foto: Facebook
Foto: Mladen Šajković

Županijskim travnjacima ovog će proljeća trčati i dribljati i strani državljani. Nije neuobičajeno da neka županijska ekipa ima stranca u momčadi, ali dvojicu, i to Brazilca, to je već novost. Pogotovo kada su isprva trebala biti četvorica u ekipi Kunovca, međutim u ekipi nije dozvoljeno imati više od dva stranca koji dolaze izvan EU.


Dva igrača stigla su u kunovečko Bratstvo, a dvojica su otišla u županijskog trećeligaša Močile. U Bratstvu će igrati Wendrysson Rick Xavier Costa i Luan Cardoso Carvalho, a obojica dolaze iz Sinop Futebol Clube.

U dresu Močila zaigrat će Nicolas David Ramos da Silva koji je stigao iz Clube Andraus Brasil, te Gabriel Correa Santana iz Sociedade Boca Junior Futebol Clube Cristinapolis.

– Točno je da su nam stigla dva Brazilca u ekipu, obojica igraju krilo, jedan lijevo, drugi desno. Iz ovo malo pripremnih utakmica primijetili smo da vole loptu, možda ju ponekad i previše vuku, ali to je navika iz Brazila. Bit će potrebno neko vrijeme da se priviknu na naš nogomet. Sada žive u Koprivnici, a u Brazilu su igrali profesionalno nogomet – rekao je Željko Jug, trener Bratstva.

Također, u Kunovec je pristigao Veldin Karić koji je dosad odigrao samo jedno poluvrijeme za Kunovec. Zajedno s Karićem i Brazilcima, trener Jug navodi kako je sveukupno stiglo 12 igrača u Bratstvo. Dosad je bilo sigurno kako će proljetni dio prvenstva biti zanimljiv i napet, a ovo je samo šlag na tortu.

Kako će braniči županijskih liga reagirati na ples Brazilaca po krilima, vidjet ćemo već ove nedjelje kada Bratstvo igra prvo kolo u Ždali protiv Prekodravca. Susret počinje u 15 sati.

čitam...