20.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kandidacijske liste

FOTO U nedjelju se u Koprivnici održavaju izbori za Mjesne odbore, provjerite tko su kandidati i gdje možete glasati
F

U Koprivnici postoji 18 mjesnih odbora, a najveći su Dubovec i Podolice i oni broje po devet članova.

Ne propustite

Građani Koprivnice u nedjelju, 20. studenoga, izlaze na izbore kada će birati članove Vijeća mjesnih odbora. Riječ je o izborima kojima se rješavaju ključni problemi na infrastrukturi kvartova i mjesta, a zadnji su održani u studenom 2018. godine

S ovim izborima većina građana nije ni upoznata, niti ih zanimaju, a samim time i izlaznost je mala, gotovo zanemariva.

No nikad se ne zna, možda se ove godine nešto promijeni, jer biramo ljude koji se brinu i zalažu za svoj kvart, odnosno susjedstvo.

Kandidacijske liste pogledajte OVDJE. Građani na www.koprivnica.hr mogu provjeriti na kojim mjestima glasaju.

U Koprivnici postoji 18 mjesnih odbora, a najveći su Dubovec i Podolice i oni broje po devet članova. Kako smo već pisali, upravo je u Podolicama na zadnjim izborima pred četiri godine bilo puno zavrzlama, čak su tamošnji mještani dvaput izlazili na izbore jer nitko nije dobio potrebnu većinu. Tako već četiri godine najveći koprivnički kvart funkcionira bez predsjednika MO-a, a kako će sada stvari stajati, ostaje za vidjeti.

Sedam članova broje odbori u Banovcu, Brežancu, Centru, Ledinskoj, Lenišću, Miklinovcu, Taraščicama, Vinici, Reki i Starigradu, dok će ih se pet birati u Kunovec Bregu, Draganovcu, Herešinu, Bakovčici, Jagnjedovcu i Štaglincu.

U svim su odborima liste HDZ-a koji izlaze zajedno s Mrežom, te koalicije koju čine SDP, HSS, HSU, HSLS. U tri mjesna odbora na Brežancu, Lenišću i Podolicama samostalno izlazi i HNS. U centru se kandidirala i lista grupe birača.

sdp
Foto: Marina Hižak

U povodu nadolazećih izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Koprivnice, SDP je sa svojim koalicijskim partnerima, HSS-om, HSLS-om i HSU-om na konferenciji za medije poručio da se nadaju pobjedi, kao pred četiri godine.

– Za svaki mjesni odbor kreirali smo program u suradnji s građanima – kazala je uvodno Petra Rožmarić, predsjednica GO SDP-a Koprivnica.

Ivan Pal, ispred HSS-a, koji dolazi iz Mjesnog odbora Miklinovec rekao je kako su mnogi problemi rješivi kroz mjesne odbore.

sdp
Foto: Marina Hižak

– Na Gradskom vijeću smo s gradonačelnikom Jakšićem dogovorili te obećajemo da ćemo pojačati intenzitet suradnje s Vijećima mjesnih odbora, kako bismo bolje utjecali na životne probleme građana – kazao je Pal, koji je ujedno i gradski vijećnik.

Mišel Jakšić, gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a kazao je da smo u velikom investicijskom ciklusu.

– Vjerujem da nitko ne pamti kad se toliko gradilo u Koprivnici, od škole na Podolicama, vrtića u Starigradu, Aglomeracije Koprivničkih voda, radova u središtu, drugi kolosijek pruge… – kazao je Jakšić te pobrojao brojne aktivnosti koje se provode te pozvao sugrađanke i sugrađane da u nedjelju izađu na izbore.

– Naknada za člana mjesnog odbora je simboličnih 100 kuna mjesečno – otkrio je Jakšić.

Na izbore za Vijeća mjesnih odbora na području Koprivnice, Gradski odbor HDZ-a Koprivnica izlazi u koaliciji s MREŽOM nezavisnih lista. Završno druženje, na kojem je upućena zahvala kandidatima i nositeljima lista na preuzimanju odgovornosti i svima na  dosadašnjem radu, održali su u srijedu u Društvenom domu Vinica.

Foto: ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

– Na našim listama su ljudi koji su prepoznati u svojim mjestima i znaju što je potrebno u odborima. Iako izbori za Vijeća mjesnih odbora nemaju snagu lokalnih izbora, oni su iznimno važni, jer se na ovaj način odlučuje o napretku. Na ovim izborima biramo prve suradnike gradske vlasti i upravo iz mjesnih odbora kreću razne inicijative za poboljšanjem svakodnevnog života i rada na području mjesnog odbora – naglasio je pritom predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić.

Na izbore za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Koprivnice, Gradska
organizacija HDZ-a u koaliciji s MREŽOM nezavisnih lista ima svoje liste u svih 18 mjesnih
odbora.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

IZVRSNE VIJESTI Država za aute na struju daje do 9000 eura, evo što je potrebno učiniti

Izvrsne vijesti za sve ljubitelje limenih ljubimaca. Naime, od 22. travnja građani će preko ovlaštenih distributera moći od Fonda za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×