Centrum Mundi

FOTO U rođendanskoj utrci grada sudjelovalo 115 trkača iz Ludbrega i okolnih gradova

Iz kluba Srd BSV Ludbreg od muškaraca je nastupio Igor Golec, a iz AK Koprivnica Zvonko Vrhovski osvojivši prvo mjesto u starosnoj kategoriji od 50 do 59 godina te samo nekoliko sekundi zaostavši Zvonimir Prosenjak i zauzevši četvrtu poziciju među veteranima.

11:00h
0
Dobra atmosfera na utrci // Foto: Grad Ludbreg

U sklopu Dana grada održana je tradicionalna gradska utrka Centrum Mundi na kojoj je sudjelovalo 115 trkača što rekreativaca, što članova atletskih klubova.


Trčalo se u dvije dužine – za rekreativce i građane to su bila dva i pol kilometra odnosno jedan krug, a za one malo ozbiljnije trkače deset kilometara ili četiri kruga. Ludbrežanima su se pridružili i gosti iz drugih, obližnjih gradova, poput Varaždina s jedne i Koprivnice s druge strane, a svojim ih je sudjelovanjem podržao i gradonačelnik Dubravko Bilić trčeći kraću rutu.

Prva tri muškarca u istoj bili su Luka Šostarić, Marijano Kolak i Ivan Milak, dok su u ženskoj konkurenciji prve bile Marija Kosi (Boksački klub Omega), odmah za njom Ella Bogdanović te Mia Furdi (OŠ Prelog).

U utrci je sudjelovao i sam gradonačelnik // Foto: Grad Ludbreg

Na 2,5 kilometra uz druge Ludbrežane natjecalo se i pet članova kluba BSV Ludbreg, među kojima je najbolje plasiran 13. Tihomir Bulf, ujedno i drugi u kategoriji veterana (40-49 g.), a za njim je odmah u kategoriji klupski kolega Vlado Vukina, dok je od žena jedina iz kluba nastupila Nada Cenko, druga u starosnoj skupini iznad 50 godina.

Odmah ispred Tihomira, u cilj je utrčao Jan Tisaj, mlada koprivnička triatlonska nada koja slijedi stope starijeg brata Frana. Samo dvije sekunde iza njega u cilj stiže još jedan Koprivničanac, Božo Šegović iz AK Koprivnica, zauzevši tako 15. poziciju te prvu u starosnoj kategoriji od 50 do 59 godina. U kategoriji do 69 godina prvi i jedini bio je Zvonko Cenko iz BSV Ludbrega.

U glavnoj, duljoj utrci prva mjesta pripala su Igoru Goričancu (AK Varaždin), Mariju Špoljaru (AK Oroslavlje) i Marijanu Huzjaku (AK Varaždin), a u ženskoj konkurenciji prva je Martina Bezek (AK Međimurje Čakovec), za njom dolazi Paula Šimunčić (AK Sloboda) te gotovo četiri minute kasnije Mateja Kaniski (AK Varaždin) u konkurenciji od 15 žena.

Nebo je granica, ne i godine // Foto: Grad Ludbreg

Od Ludbrežanki, među veterankama (40 do 49 g.) treću je poziciju zauzela Liljana Mioković iz Srd BSV Ludbreg. Iz AK Koprivnica nastupile su Dijana Radotović i Martina Lauš-Lozo.

Iz kluba Srd BSV Ludbreg od muškaraca je nastupio Igor Golec, a iz AK Koprivnica Zvonko Vrhovski osvojivši prvo mjesto u starosnoj kategoriji od 50 do 59 godina te samo nekoliko sekundi zaostavši Zvonimir Prosenjak i zauzevši četvrtu poziciju među veteranima.

čitam...