vijeće mjesnog odbora

FOTO U Selniku, ludbreškom prigradskom naselju, marljivi mještani okupili se u radnoj akciji pa uredili groblje

Selnička kapela svetog Antuna s grobljem nalazi se uz glavnu cestu u južnom dijelu naselja.

14:17h
0
Foto: Krešimir Horvat

Za Selnik, prigradsko naselje Ludbrega, rado će mještani reći, pomalo u šali, da je najstarije u čitavom kraju. Sigurno je da u svemu ima i nešto istine. Mnoštvo podataka ukazuje da povijest toga sela seže najmanje u 15. stoljeće.

Osim njegove vremešnosti, blizina Ludbrega samo je dijelom zaslužna što Selnik ima sva obilježja jakog prigradskog naselja, jer tamo žive i marljivi mještani. Poseban je i zbog svoje dvije kapelice. Doduše, veliku kapelu svetog Antuna kod groblja zovu crkvom, a onu kod društvenog doma kapelicom.

Djeluju tamo i vatrogasno društvo, društvo žena, nogometni klub koji su svi zajedno, nedavno, s Vijećem mjesnog odbora prionuli poslu, okupili se u radnoj akciji i uredili staze na groblju.

– Napravili smo četiri staze veličine preko 150 kvadrata. U studenom nastavljamo, pa ćemo posaditi i 150 tuja. Bit će to živa ograda na istočnoj strani groblja. U planu je i drvored od 40 stabala japanskih šljiva oko nogometnog igrališta i nekih mjesta u naselju. To ćemo ostvariti sa sredstvima našeg mjesnog odbora i dobivenima preko županijskog natječaja na koji je aplicirala naša Udruga žena – kazao je Krešimir Horvat, predsjednik VMO Selnik.

Selnička kapela svetog Antuna s grobljem nalazi se uz glavnu cestu u južnom dijelu naselja, pa mještani žele da groblje izgleda što ljepše i dostojanstvenije.

Aktivnost uređenja pomogli su Graditeljstvo Kolak i Slavko Blagaj.

Foto: Krešimir Horvat
Foto: Krešimir Horvat
Foto: Krešimir Horvat
Foto: Krešimir Horvat
Foto: Krešimir Horvat