Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

FOTO U spomen stradalim hrvatskim braniteljima položeni vijenci pod Spomenikom hrvatskoj slobodi i na đurđevačkom groblju

Na taj način odali su počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu te su se prisjetili vojno-redarstvene operacije Oluja.

13:11h
0
IMG
Foto: kckzz.hr

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su danas kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predsjednik županijskog Odbora za branitelje i član Županijske skupštine Siniša Pavlović te član Županijske skupštine Ivan Sabolić.

Vijence su položila i izaslanstva Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, gradonačelnik Mišel Jakšić i suradnici.

Nakon polaganja vijenaca služena je misa zadušnica u kapeli sv. Florijana u Koprivnici.

Također, delegacija Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem, te delgacije Ministarstva unutarnjih poslova, Udruga HVIDR-a Đurđevac i političkih stranaka Željko Lacković- Nezavisne liste, HDZ-a, SDP-a i HSU-a, položile su vijence i zapalile svijeće na Gradskom groblju kod spomen obilježja KRIŽ ŽIVOTA.

Na taj način odali su počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu te su se prisjetili vojno-redarstvene operacije Oluja.