Galovićeva jesen u Peterancu

FOTO U subotu je održan Peteranski šlingeraj, u sklopu smotre slavilo se i 20 godina KUD-a Fran Galović

Tijekom manifestacije otvorena je etno izložba Tiha voda brega gloda. Izložba se može razgledati u Galeriji Ivana Sabolića tijekom tjedna. Organizator je Udruga žena Peteranec, a izložbu je osmislila Vesna Peršić Kovač.

08:27h
0
Foto: KUD Fran Galović Peteranec

Smotra folklora pod nazivom Peteranski šlingeraj održana je u subotu, 26. listopada, i bila je u slavljeničkom ruhu. Naime KUD Fran Galović iz Peteranca osnovan je 1999. godine i upravo ove godine slavi 20 godina postojanja, a članovi su rođendan u subotu obilježili uz prijatelje, KUD Delovi, KUD Rudar i Folklorni ansambl Koprivnica. Podsjetimo, KUD Fran Galović nastao je na inicijativu Udruge žena Peteranec. Kao i svake godine smotra folklora Peteranski šlingeraj održana je u sklopu Galovićeve jeseni u Peterancu.

Predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Nada Šešić i tajnica ZKUU Zrinka Roksandić podijelile su peteranskim folklorašima brončane i srebrne diplome za uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno–umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture koje je dodijelio Hrvatski sabor kulture. Srebrne diplome Hrvatskog sabora kulture za 20 godina rada dobili su Katica Erdec, Marina Njerš i Željko Njerš.

KUD je zahvalio i podijelio zahvalnice prvim koreografima i voditeljima tamburaša, Boži Saboliću, Nadi Šešić, Mariji Rodek, Ivi Petaku i Josipu Ružiću. Zahvalnicu društva dobio je i Krešo Blažek koji je osmislio naziv smotre Peteranski šlingeraj.

Plaketu su primili i ZKUU Koprivničko – križevačke županije, Koprivničko–križevačka županija, Općina Peteranec, PŠ Frana Galovića Peteranec, DV Lastavica Peteranec te DVD Peteranec. Posebne plakete primili su voditeljica folklorne grupe Marina Njerš, voditelji tamburaša Dino Ciganek i Nikola Posavec, Vesna Peršić Kovač i Antun Erdec.

Tijekom manifestacije otvorena je etno izložba Tiha voda brega gloda. Izložba se može razgledati u Galeriji Ivana Sabolića tijekom tjedna. Organizator je Udruga žena Peteranec, a izložbu je osmislila Vesna Peršić Kovač.

Svečanost su uveličali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i načelnik Općine Krešimir Matijašić.

čitam...